SportUrednički izbor

ŽDRIJEBOM U SPONZI Počeo još jedan Dubrovnik Dub Bowl

ŽDRIJEBOM U SPONZI Počeo još jedan Dubrovnik Dub Bowl

Danas su teniski turniri svi isti, a Dubrovnik Dub Bowl je mjesto gdje djecu učimo toleranciji, fair playu i uvažavanju različitih. Iz tog razloga svaki dan radimo bogat sadržaj i program, a današnji dio je meni najdraži – rekao je u srijedu direktor Dubrovnik Dub Bowla Pasko Barović. Nakon prijateljskog razigravanja uslijedio je i ždrijeb glavnog dijela turnira u Sponzi.

– Ideja je krenula jednostavno prije šest godina, naime nakon godina i godina putovanja po najboljim turnirima po svijetu s kolegama smo otvorili Tenis centar Dubrovnik u Gospinom polju gdje smo upisali ogroman broj djece. Međutim zbog raznih razloga imali smo problem natjecanja. Maštali smo da nam dođu djeca iz međunarodnog okruženja kako bi naša djeca imali jedno iskustvo za koje mislimo da je jako bitno u ovom sportu. U prvoj godini smo već dobili sedam različitih država. Projekt je od početka prepoznat pod našim sloganom ‘Make dreams happen’. Uz natjecateljski dio organizirali smo jako bitan popratni sadržaj. Imamo šansu da na najljepšoj ulici na svijetu u najljepšem gradu na svijetu pošaljemo jednu tenisku sliku kako je Dubrovnik centar svijeta – izjavio je.

Šesti po redu Dubrovnik Dub Bowl ove godine okupio je čak 150 natjecatelja iz 63 države, od kojih je šestoro prvi put na turniru. Uz mnoštvo djece iz svih krajeva svijeta, došle su i neke domaće zvijezde, među kojima je i sin hrvatskog tenisača Gorana Ivaniševića Emanuel Ivanišević.

– Super mi je ovdje, družimo se i zabavljamo. Ovo nam je treći dan i već svi uživamo. Jučer smo bili na bazenu i bilo nam je stvarno dobro. Stvarno obožavam tenis i to mi je gušt. Živim u Zagrebu i tamo stalno sudjelujem na turnirima – rekao je.

Tijekom boravaka u Dubrovniku stekao je nekoliko prijatelja s kojima, kaže, je stalno u kontaktu i svakako nije jedini jer su i drugi glasno potvrdili kako su u Dubrovniku stvorili nova prijateljstva.

Glavni dio turnira počinje u četvrtak 20. lipnja u Gospinom polju, a završava dodjelom nagrada i medalja u nedjelju 23. lipnja.

Đivo Glanz

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr