Sport

ŽDRIJEB DIVLJE LIGE U prvoj utakmici igraju Sovrnja Doli i Uvalica

ŽDRIJEB DIVLJE LIGE U prvoj utakmici igraju Sovrnja Doli i Uvalica

Ždrijeb 37. Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu, Divlje lige, održao se u ponedjeljak kraj spomenika Marina Držića. Kuglice su izvlačili vaterpolist Juga vratar Toni Popadić, MVP finalne serije za prvaka Hrvatske te automobilist Dubrovnik Racinga Maro Franić te odredili raspored prvenstva državni prvaci. Prva utakmica odigrat će se između Sovrnja Doli i Uvalica. Andrej Drobac, predstavnik Kamena malog Cavtat, branitelja naslova, izvukao je prvu kuglicu: ‘Sovrnja Doli’. Potom je izvlačio Toni Popadić, Jugova jedinica, MVP upravo završene finalne serije prvenstva Hrvatske u vaterpolu u kojoj je Jug Adriatic osiguranje deklasirao u trećoj Mladost, te osvojio novi naslov prvaka. ‘Uvalica’, pisalo je na papiriću u kuglici koju je izvukao Popadić, stoji na stranicama Divlje lige.

-Ukupno su 23 ekipe prijavljene za nastup u ovogodišnjoj Divljoj ligi. S obzirom da se prijavilo svih osam nositelja, 15 sastava će ići u kvalifikacije, a od kojih će 8 izboriti naslov u glavnom turniru – rekao je organizator turnira Divlje lige Tonči Vlašić. Inače, osam nositelja su prvak Kamen mali, doprvak FUN H2O Mlini, trećeplasirana Elita, četvrti Kokoti, te četiri sastava, koja su lani poražena u četvrtfinalu: Crvene stijene Orašac, PVG Gruški mul, Porporela i Pasjača Popović.

Nakon ždrijeba ćemo sjesti…
Planirani početak prvenstva je u subotu 1. kolovoza.
-U posljednja 72 sata, non stop razgovaramo i nakon ždrijeba ćemo skupa sjesti te provjeriti na kojem kupalištu možemo ispuniti tražene uvjete – naglasio je Vlašić. Ukoliko ne uspiju, postoji prijedlog da se odigra klasični kup, ističe.
-Da se maksimalno skrati prvenstvo na što manje dana. U tom slučaju bi kvalifikanti između sebe igrali jednu utakmicu, za ulazak u osminu finala – osam nositelja bi čekalo, a onda bi išla osmina finala, četvrtfinale, polufinale i finale. To bi se dakle svelo sve na što manje dana kako bismo mogli sve odigrati. Ako ne bude išlo ništa, s ovim ćemo ždrijebom možda morati zaključiti Ligu – rekao je Vlašić.

Pročitajte još

POLUFINALE SUPERSPORT HMNL-A Square protiv Olmissuma

Dulist

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist