Sport

REGIONALNO PRVENSTVO Jugaši se iz Splita vratili s 54 medalje!

REGIONALNO PRVENSTVO Jugaši se iz Splita vratili s 54 medalje!

Plivači PK Jug nastupili su na Ljetnom regionalnom prvenstvu Regije 1 proteklog vikenda u Splitu i vratili se s 54 medalje, od kojih 21 zlatnu, 14 srebrenih i 19 brončanih. Riječ je o prvom službenom natjecanju nakon ‘lockdowna’ zbog koronavirusa za dobne skupine mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora, juniora i seniora Okupilo se 280 natjecatelja iz 14 klubova, a Jug je predstavljalo 33 članova.

Prvaci Regije 1 postali su Michel Brassard, Mario Šurković, Marko Baletin, Roko Zvone, Katarina Matović, Rafaela Škrabo, Lara Šurković te muške kadetske i juniorske štafete. U kategoriji mlađih kadeta najuspješnija predstavnica bila je Lara Šurković koja je osvojila zlato na 50 delfin, te srebra na 100 delfin i 200 mješovito, a osimtoga bila je brončana među juniorkama na 50 delfin. U kadetskoj konkurenciji najuspješniji predstavnici u pojedinačnoj konkurenciji bili su Roko Zvone i Vlaho Nenadić. Roko Zvone osvojio je ukupno 5 medalja, od čega je bio zlatni na 100 i 200 delfin, srebreni na 200 i 400 mješovito, te brončani na 100 leđno. Vlaho Nenadić osvojio je ukupno 4 medalje. Srebreni je bio na 100 i 200 leđno, a brončani na 100 i 200 slobodno.

U kategoriji mlađih juniora najuspješniji predstavnik bio je Marko Baletin koji je osvojio ukupno 7 medalja. Prvak regije je u disciplini 100 leđno i to u općoj, juniorskoj i ml. juniorskoj kategoriji. Osim toga bio je srebreni u disciplinama 100 delfin i 200 mješovito, te brončani na 100 slobodno i 200 leđno. U istoj kategoriji godinu dana mlađi Juraj Barčot srebreni je na 200 slobodno, te brončani na 800 slobodno. Ml.juniorka Tonka Bušković bila je brončana na 800 slobodno. U kategoriji juniora i u općoj kategoriji najuspješniji predstavnik bio je Michel Brassard koji je osvojio ukupno 8 zlatnih medalja u disciplinama 100 delfin, 400, 800 i 1500 slobodno. U navedenim disciplinama bio je najbolji u kategorijama juniora i u općoj. U disciplini 1500 slobodno isplivao je najvredniji rezultat cijelog natjecanja ostvarivši 763 Fina boda. Mario Šurković osvojio je 4 medalje od kojih zlata na 200 mješovito u juniorskoj i općoj kategoriji, te bronce na 100 prsno u navedenim kategorijama. Najuspješnija plivačica među juniorkama bila je Katarina Matović koja je osvojila ukupno 4 medalje od kojih zlato na 50 prsno u juniorskoj, te srebro u općoj kategoriji, kao i bronce na 200 prsno u općoj i juniorskoj. Rafaela Škrabo prvakinja je regije u juniorskoj kategoriji na 1500 slobodno, dok je u općoj kategoriji srebrena.Junior Đivo Damić bio je brončani u općoj i juniorskoj kategoriji u disciplini 400 slobodno.
Katarina Nenadić osvojila je juniorsko srebro na 50 leđno. Ml. senior Đivo Matović osvojio je srebro u općoj kategoriji u disciplini 1500 slobodno.

Najbolja u regiji je muška kadetska štafeta 4×100 slobodno u sastavu: Vlaho Nenadić, Roko Zvone, Maroje Lukić i Marko Vuletić, a osim toga bili su brončani u kategoriji ml. juniora. Najbolja u regiji je i muška juniorska štafeta 4×100 slobodno u sastavu: Mario Šurković, Marko Baletin, Đivo Damić i Michel Brassard i to u juniorskoj i općoj kategoriji. Muška kadetska štafeta 4×100 mješovito u sastavu: Vlaho Nenadić,Marko Vuletić, Roko Zvone, Maroje Lukić bila je srebrena u kadetskoj i brončana u ml.juniorskom uzrastu.
Ženska juniorska štefeta 4×100 slobodno u sastavu: Antonia Ljuban, Katarina Matović, Antonia Šurković, Katarina Nenadić bila je brončana u općoj i juniorskoj kategoriji.

Za Jug su u Splitu nastupili: Marko Baletin, Michel Brassard, Đivo Damić, Đivo Matović, Mario Šurković, Juraj Barčot, Vlaho Nenadić, Roko Zvone, Tonka Bušković, Bruno Damić, Gracija Filipović, Borna Jelčić, Antonia Ljuban, Adriana Marinović, Matej Marković, Katarina Matović, Katarina Nenadić, Toni Šarić, Rafaela Škrabo, Antonia Šurković, Đivo Baletin, Lovro Brač, Paula Damić, Damjan Di Leo, Maroje Lukić, Katarina Meštrović, Filip Miletić, Maja Perak, Ivan Radonić, Lara Šurković, Bruno Tošović, Marko Vuletić, Ivan Kristović.

U Splitu su Jugaše vodili treneri Frane Ćirak, Ivan Bilić i Mateo Sentić, a u odsustvu je ovog puta bio trener Andrej Drobac.

Sljedeće natjecanje je Plivaton koji se održava u Splitu u srijedu 29. srpnja. Za dva tjedna, točnije od 7. do 9. kolovoza u Zagrebu se održava Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine koje će biti ujedno i zaključno natjecanje sezone 2019./2020.

Pročitajte još

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist

Vatreni svladali Egipat u Kairu i osvojili ACUD Cup

Dulist