Kultura

Zdenko Bašić svojim ilustracijama Dubrovčane poveo ‘Tragom priča iz davnine’

Zdenko Bašić svojim ilustracijama Dubrovčane poveo 'Tragom priča iz davnine'

Izložba ilustracija Tragom priča iz davnine jednog od najistaknutijih hrvatskih ilustratora i transmedijalnih umjetnika Zdenka Bašića otvorena je u sklopu festivala Midsummer Scene ovog utorka navečer u foyeru Kazališta Marina Držića. Ovaj talentirani umjetnik na festival Midsummer Scene prvi put je donio ilustracijsku avanturu nadahnutu predajama i mitovima sjeverozapadne Hrvatske. Izložba je inspirirana pričama i mjestima na kojima je Bašić odrastao i koja je susretao na svom putu na koji su ga navele njegove bake, sjećajući se i pričajući mu davno zaboravljene priče.

Izložba Tragom priča iz davnine iz knjiga Sjeverozapadni vjetar, Mjesečeve sjene i Moguti ujedno su i prva najava rada na novoj viziji Priča iz davnine Ivane Brlić – Mažuranić. Inače, uz izložbu ilustracija, ovaj svestrani umjetnik na ovogodišnjem festivalu Midsummer Scene u ulozi je kostimografa, scenografa i video dizajnera. Njegove maštovite ideje scenografije, kostimografije i video dizajna tako možemo gledati u monodrami A Poor Player (Bijedan glumac) koja predvodi ovogodišnji Festival.

Izložba Tragom priča iz davnine bit će otvorena sve do 5. rujna od 9 do 21 sat u foyeru dubrovačkog Kazališta Marina Držića.

Pročitajte još

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist