Kultura

Zdenko Bašić svojim ilustracijama Dubrovčane poveo ‘Tragom priča iz davnine’

Izložba ilustracija Tragom priča iz davnine jednog od najistaknutijih hrvatskih ilustratora i transmedijalnih umjetnika Zdenka Bašića otvorena je u sklopu festivala Midsummer Scene ovog utorka navečer u foyeru Kazališta Marina Držića. Ovaj talentirani umjetnik na festival Midsummer Scene prvi put je donio ilustracijsku avanturu nadahnutu predajama i mitovima sjeverozapadne Hrvatske. Izložba je inspirirana pričama i mjestima na kojima je Bašić odrastao i koja je susretao na svom putu na koji su ga navele njegove bake, sjećajući se i pričajući mu davno zaboravljene priče.

Izložba Tragom priča iz davnine iz knjiga Sjeverozapadni vjetar, Mjesečeve sjene i Moguti ujedno su i prva najava rada na novoj viziji Priča iz davnine Ivane Brlić – Mažuranić. Inače, uz izložbu ilustracija, ovaj svestrani umjetnik na ovogodišnjem festivalu Midsummer Scene u ulozi je kostimografa, scenografa i video dizajnera. Njegove maštovite ideje scenografije, kostimografije i video dizajna tako možemo gledati u monodrami A Poor Player (Bijedan glumac) koja predvodi ovogodišnji Festival.

Izložba Tragom priča iz davnine bit će otvorena sve do 5. rujna od 9 do 21 sat u foyeru dubrovačkog Kazališta Marina Držića.

Pročitajte još

Održana večer poezije posvećena Milanu Milišiću

Dulist

Arnab Bhattacharya i Rohen Bose predstavili indijsku klasičnu glazbu

Dulist

Veličanstvena večer u Dvoru uz Miloša Karadaglića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija