Kultura

DUBROVNIK U POZNO LJETO Laus otkrića večeras u Kneževom dvoru

DUBROVNIK U POZNO LJETO Laus otkrića večeras u Kneževom dvoru

Dubrovnik u pozno ljeto nastavlja dalje, pa tako publika večeras ima priliku poslušati najbolje polaznike Laus Akademije Dubrovnik u 2021. godini i njihove mentore na koncertu pod nazivom Laus otkrića/Laus Discovery.

Na koncertu će sudjelovati mladi, ali već poznati talentirani glazbenici Iva Nodilo, Marta Kekez, Jadran Mihelčić, Petar Đula Vrbanić i Mar Cano-Lasso. Uz njih nastupat će D&B Piano Duo koji će i samostalno nastupiti u rujnu. U završnici koncerta očekuje nas nastup čelista Davida Grigoriana i pijanistice Ludmile Lissowaje koji će izvesti Sonatu za violončelo i klavir u C-duru, op. 119 Sergeja Prokofjeva.

LAUS Akademija Dubrovnik već je šesnaest godina vedra, prijateljska i suradnička zajednica. Osnovu majstorskih seminara čini intenzivna individualna nastava za violinu, violončelo i klavir, kao i zajedničko muziciranje u najrazličitijim komornim ansamblima te nastupi na koncertima. Cilj akademije je pomoći mladim glazbenicima da se pripreme za međunarodnu profesionalnu pozornicu, uz istovremeno stvaranje suradničke mreže pedagoških i koncertnih organizatora koji mogu omogućiti mladim glazbenicima stjecanje potrebnih profesionalnih iskustava. Do sada je održano više od 85 majstorskih seminara za violinu, violončelo, klavir, solo pjevanje, rog, dirigiranje, kompoziciju i komornu glazbu. Na seminarima je sudjelovalo oko 1350 mladih glazbenika iz više od 40 zemalja sa svih kontinenata.

Ulaznice su u prodaji putem sustava ulaznice.hr, a građani Dubrovnika pri kupnji na blagajni orkestra ostvaruju niz pogodnosti. Program Festivala objavljen je na internetskoj stranici Orkestra, a za sve dodatne informacije mogu se obratiti na broj 091 613 7314. Svi naši koncerti prijavljeni su u sustavu Sigurna okupljanja.

Festival se održava u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Dubrovačko-neretvanskom županijom, Ministarstvom kulture, Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika i Rixos Premium Dubrovnik.

Pročitajte još

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist