Kultura

DUBROVNIK U POZNO LJETO Laus otkrića večeras u Kneževom dvoru

Dubrovnik u pozno ljeto nastavlja dalje, pa tako publika večeras ima priliku poslušati najbolje polaznike Laus Akademije Dubrovnik u 2021. godini i njihove mentore na koncertu pod nazivom Laus otkrića/Laus Discovery.

Na koncertu će sudjelovati mladi, ali već poznati talentirani glazbenici Iva Nodilo, Marta Kekez, Jadran Mihelčić, Petar Đula Vrbanić i Mar Cano-Lasso. Uz njih nastupat će D&B Piano Duo koji će i samostalno nastupiti u rujnu. U završnici koncerta očekuje nas nastup čelista Davida Grigoriana i pijanistice Ludmile Lissowaje koji će izvesti Sonatu za violončelo i klavir u C-duru, op. 119 Sergeja Prokofjeva.

LAUS Akademija Dubrovnik već je šesnaest godina vedra, prijateljska i suradnička zajednica. Osnovu majstorskih seminara čini intenzivna individualna nastava za violinu, violončelo i klavir, kao i zajedničko muziciranje u najrazličitijim komornim ansamblima te nastupi na koncertima. Cilj akademije je pomoći mladim glazbenicima da se pripreme za međunarodnu profesionalnu pozornicu, uz istovremeno stvaranje suradničke mreže pedagoških i koncertnih organizatora koji mogu omogućiti mladim glazbenicima stjecanje potrebnih profesionalnih iskustava. Do sada je održano više od 85 majstorskih seminara za violinu, violončelo, klavir, solo pjevanje, rog, dirigiranje, kompoziciju i komornu glazbu. Na seminarima je sudjelovalo oko 1350 mladih glazbenika iz više od 40 zemalja sa svih kontinenata.

Ulaznice su u prodaji putem sustava ulaznice.hr, a građani Dubrovnika pri kupnji na blagajni orkestra ostvaruju niz pogodnosti. Program Festivala objavljen je na internetskoj stranici Orkestra, a za sve dodatne informacije mogu se obratiti na broj 091 613 7314. Svi naši koncerti prijavljeni su u sustavu Sigurna okupljanja.

Festival se održava u suradnji s Gradom Dubrovnikom, Dubrovačko-neretvanskom županijom, Ministarstvom kulture, Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika i Rixos Premium Dubrovnik.

Pročitajte još

USKORO IZLOŽBA Brižno se čuvaju niti ljubavi primorskog veza

Dulist

RADIONICA U VIDRINOM DOMU Sveti Vlaho i Marin Držić zajedno u voljenom Gradu

Dulist

‘JEL’ TAKO ZORANE?’ Na daskama teatra odigrana prva ovogodišnja dramska premijera

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija