Aktualno

ZBOGOM, LEGENDO! 2014. zabavljao se u Revelinu, a danas se od njega opraštaju milijuni

ZBOGOM, LEGENDO! 2014. zabavljao se u Revelinu, a danas se od njega opraštaju milijuni

Preminuo je veliki Diego Armando Maradona. Kako javlja argentinski Ole! nogometaš je umro od posljedica srčanog udara u Tigreu gdje se
oporavljao od operacije.

Maradona, svjetski prvak 1986., bio je jedan od najboljih i najpopularnijih nogometaša svih vremena. Kao peto od osmero djece u obitelji Chitora i Tote Maradone, rođen je u Villa Fioritu, općina Lomas de Zamora, radničkoj četvrti Buenos Airesa, u nedjelju – sveti dan svakog Argentinca. Dan za nogomet. Nogomet mu je, napisat će kroničari, morao biti u krvi. Na Diegovu karijeru najviše je utjecao njegov ujak Cirilo, nekad vratar malog kluba Corrientes, pravi nogometni ovisnik. Dana 20. listopada 1976. godine, 10 dana prije 16.-og rođendana, Diego je odigrao svoj prvi susret za seniore Argentions Juniorsa. Tada je postao najmlađi prvoligaški nogometaš u povijesti argentinskog nogometa. Naredne godine odigrao je prvu utakmicu za seniorsku reprezentaciju Argentine.

Godine 1979. bio je kapetan reprezentacije Argentine koja je u Japanu osvojila naslov juniorskog prvaka svijeta. Tada su se Juventus i Barcelona počeli raspitivati za ‘malog zelenog’, kako su ga zvali. No, nisu bili jedini – u igri su bili Arsenal i Sheffield United. Brzo su odustali kada su čuli početnu cijenu od 800.000 funti. Tada je to bio prilično velik novac. Diego je ostao u Argentini i 1981. godine s klubom Boca Juniors osvojio je naslov prvaka Argentine. Godinu dana kasnije nastupio je na svjetskom prvenstvu u Španjolskoj i potpisao za Barcelonu.

Svojim privatnim životom Maradona je desetljećima punio stupce tabloida. Bio je popularan među ženama te se volio se dobro zabaviti pa je tako 2014. posjetio i dubrovački noćni klub Revelin.

Pročitajte još

DUBROVNIK PAMTI SVE BRANITELJE 31. obljetnica stradanja šesnaestorice Omišana

Dulist

BIG SEE Studio Proto-Arch dobio nagradu za igralište u Mandaljeni

Dulist

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist