Hrvatska

ZBOG PADA VOJNOG AVIONA Ministar Krstičević podnio ostavku

ZBOG PADA VOJNOG AVIONA Ministar Krstičević podnio ostavku

Ministar obrane Damir Krstičević podnio je ostavku nakon pada vojnog aviona u kojem su poginula dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kod mjesta Biljane Donje pokraj Zadra, piše N1.

– Danas negdje oko 16 sati, tijekom redovnog obučnog leta došlo je do pada školskog aviona Zlin, negdje u području Biljana Donjih. Odmah po dojavi o nesreći, sve su se ekipe uputile na mjesto. Dolaskom na mjesto nesreće mogli smo konstatirati da su poginuli natporučnik Marko Novković i polaznik poručnik Luka Jagetić. Razlozi pada aviona nisu nam poznati – istaknuto je na konferenciji za novinare netom nakon pada.

– U ime cijelog Ministarstva obrane i cijelog HV-a želim izraziti duboku i ljudsku sućut obiteljima poginulih. Dobio sam informaciju oko 4.01 da se dogodila nesreća, odmah po dobivanju te informacije sam krenuo s admiralom Hranjem ovdje u Zemunik. Tijekom puta čuo sam se s predsjednikom Republike, predsjednikom Vlade i njih sam izvijestio o ovome događaju. Jako je teško izgubiti hrvatskog vojnika. To je teško svakom ministru obrane pa i svakom zapovjedniku u HV-u. Kao što znamo, prije tri mjeseca isto smo imali zrakoplovnu nesreću s helikopterima Kiowa, gdje smo isto izgubili dva mlada života. Ono što je važno je da sve bude istraženo. Govorim cijelom sustavu da se mora govoriti istina i da o svemu uvijek moramo biti transparentni. Formirao sam povjerenstvo s glavnim zrakoplovnim istražiteljem koji treba napraviti detaljnu, temeljitu istragu o ovom događaju. Kao što ste čuli i od načelnika Glavnog Stožera, naložio sam i njemu da formira svoje povjerenstvo s ciljem da se istraže sve vojne okolnosti. Od sustava obuke, linije vođenja i zapovijedanja i svega onoga što se treba istražiti i provjeriti. Naša zadaća je da budemo s obiteljima i obiteljima ćemo pružiti svu potrebnu pomoć i podršku, sve ono što znamo i možemo. Želim kako ministar obrane izraziti i sućut svim pripadnicima HRZ-a i HV-a. Ovo je ogroman gubitak i za Hrvatsku vojsku – istaknuo je Krstičević, prenosi N1, te podnio ostavku na mjesto ministra.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist