Županija

Zbog milijunskih dugova Jambo ostaje bez zemljišta na Nuncijati?

Stipo Gabrić Jambo

Bivši gradonačelnik Metkovića i predsjednik županijskog HSS-a Stipo Gabrić Jambo zbog nagomilanih dugova mogao bi ostati bez imovine svojih tvrtki.

Naime, kako javlja Poslovni.hr, stečajni upravitelj Jambo prometa Stipa Gabrića Jamba predao je izvješće o gospodarskom stanju tog dužnika prema kojem ukupne obveze iznose čak 24,8 milijuna kuna, a budući da zemljište kao jedina imovina tvrtke vrijedi samo 16,4 milijuna kuna, predlaže vjerovnicima da pokrenu postupak prodaje osam zemljišnih čestica u katastarskoj općini Gruž, točnije na Nuncijati.

U izvještaju stečajnog upravitelja Krešimira Peroša navodi se i da su na svim zemljišnim česticama založna prava nekoliko vjerovnika među kojima su financijske institucije i Ministarstvo financija, a da se ostatak imovine Jambove tvrtke svodi na potraživanja od kupaca u iznosu od samo 21.153 kune.

U ukupnom iznosu dugovanja Jambo prometa, najveći dug od čak 18,9 milijuna kuna nastao je na temelju kratkoročnih pozajmica, dug prema dobavljačima je 3,8 milijuna kuna, a obveze prema državi – neplaćeni porezi i doprinosi iznose 1,9 milijuna kuna. Dug prema dobavljačima, prema izvješću, većinom se odnosi na potraživanja povezanih društava Stipa Gabrića Jamba.

Izvještajno stečajno ročište Jambo prometa zakazano je za 2. svibnja.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist