Županija

DOBROSLAVIĆ ‘O reformi lokalne samouprave mora se čuti i glas građana’

DOBROSLAVIĆ 'O reformi lokalne samouprave mora se čuti i glas građana'

Konferencija ‘Reforma javne uprave – perspektive i izazovi’ održana je u petak ujutro u Zagrebu, a na kojoj je sudjelovao i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Na Konferenciji je izložen koncept reforme, a sudjelovali su i stručnjaci iz Francuske i Nizozemske.

-Javnost podržava reformu državne i javne uprave, za koju vladajuća većina u Saboru i Vlada maju mandat kroz potporu izbornom programu na izborima. To, međutim, nije slučaj s reformom regionalne i lokalne samouprave, koja je i bitno političko pitanje. Mora se čuti i mišljenje građana budući da građani prema Europskoj povelji o lokalnoj samoupravi imaju pravo odlučivati o načinu života i o upravljanju u županijama, gradovima i općinama – istaknuo je tom prilikom župan Dobroslavić.

Župan je podsjetio da se građani protive prijedlozima o 4-5 velikih regija te da ukupna reforma mora biti u skladu sa strateškim nacionalnim ciljevima i vizijama hrvatskog društva.

Konferenciju, koju je prigodnim riječima otvorio premijer Tihomir Orešković, su organizirali Ministarstvo uprave, Državna škola za javnu upravu i Predstavništvo Europske komisije u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Veleposlanstvom Kraljevine Nizozemske i Veleposlanstvom Republike Francuske.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist