Grad

Zbog Libertasovih ‘harmonika’ ukidaju se tri parkirna mjesta na Boninovu

Zbog Libertasovih 'harmonika' ukidaju se tri parkirna mjesta na Boninovu

S obzirom da je ovog četvrtka na Boninovu, točnije u zavoju u blizini Vile Čingrije, započelo postavljanje stupića na dosadašnjim parkirnim mjestima te samim time i ukidanjem navedenih mjesta, provjerili smo s Gradskom upravom o čemu je točno riječ.

-Stupići na Boninovu, preko puta Vile Čingrije, postavljaju se radi osiguranja nesmetanog prometovanja autobusa gradskog poduzeća Libertas. Naime, ako se vozila ne parkiraju propisno, odnosno ako prelaze rub parkirališnih mjesta, u zavoju na Boninovu dolazi do poteškoća pri prolasku gradskih autobusa. Slijedom toga, Upravni odjel za promet bi putem prometnog redarstva uputio specijalizirano vozilo ‘Pauk’ na intervenciju kako bi se nepropisno parkirana vozila izmjestila. Međutim, u situacijama kada bi došlo do nemogućnosti prolaska autobusa, tada ni specijalno vozilo ‘Pauk’, a ni ostala vozila koja prometuju tim smjerom, ne bi mogla proći i dolazilo bi do zastoja u prometu i kašnjenju voznog reda – odgovorili su za DuList iz Grada Dubrovnika te dodali kako će se zbog toga, a na inicijativu društva Libertas, tri parkirališna mjesta za osobna vozila u zavoju ukinuti, sve kako bi se dolaskom nove turističke sezone omogućila veća protočnost linija javnog gradskog prijevoza putnika s minimalnim odstupanjima od voznog reda.

-Grad Dubrovnik, putem Upravnog odjela za promet, već je izveo određene korekcije i prilagodbe na cestovnoj infrastrukturi, a koje su bile neophodne za prihvat i nesmetan prolaz niskopodnih zglobnih autobusa na lokacijama raskrižja ‘Pošta Lapad’ i ‘Grave’ – spojna cesta Ante Starčevića – Vukovarska – napomenuli su iz Gradske uprave.

Pročitajte još

Dvije obitelji s ukupno devetoro djece uselit će u gradske stanove

Dulist

Francuski veleposlanik u nastupnom posjetu kod gradonačelnika

Dulist

KINEMATOGRAFI DUBROVNIK Pogledajte što ima u kinima

Dulist