Aktualno

Zbog blagdana i produženog vikenda očekujte pojačani promet na autocestama

Zbog blagdana i produženog vikenda očekujte pojačani promet na autocestama

Ove godine blagdan Tijelova obilježava se u četvrtak te je za očekivati da će veći broj ljudi iskoristiti i spojiti svoj odmor sve do nedjelje. Za vrijeme produljenog vikenda od 16. do 19. lipnja, očekuje se pojačani intenzitet prometa na svim glavnim cestovnim pravcima, navode iz Hrvatskih autocesta.
Pojačani promet u smjeru juga (prema moru) očekuje se već danas u popodnevnim i večernjim satima te u četvrtak u jutarnjim satima. Pojačani promet za povratak s mora odnosno putovanje u smjeru sjevera (prema Zagrebu) očekuje se u nedjelju u popodnevnim i večernjim satima. Pojačani promet prema Slavoniji u smjeru Lipovca očekuje se u srijedu u popodnevnim i večernjim satima te u četvrtak u jutarnjim satima. Pojačani promet prema unutrašnjosti (Zagrebu i GP-u Bregana) očekuje se tijekom nedjelje cijeloga dana, a posebno popodnevnim i večernjim satima.
-Povećanjem prometa na autocestama, povećava se i mogućnost prometnih nesreća. I najmanja nepažnja može biti uzrok prometne nesreće, stoga apeliramo na korisnike za poštivanjem prometnih propisa i odgovorno ponašanje u vožnji, kako bi ovaj produženi vikend protekao bez nesreća – navode iz Hrvatskih autocesta.
S obzirom da su još na pojedinim dionicama traju radovi te da na nekim lokacijama zbog zahtjevnosti radova nije moguće ukloniti regulacije tijekom vikenda, ovom prilikom iz HAC-a daju informaciju o regulacijama koje bi u slučaju većeg priljeva vozila mogle smanjiti protočnost na pojedinim dionicama. Također napominju da su se dogodila određena veća oštećenja prijelaznih naprava zbog kojih nije moguće sav promet pustiti u punom profilu autoceste.

AUTOCESTA A6 (BOSILJEVO2 – RIJEKA (OREHOVICA)
1. dionica čvor Bosiljevo 2 – čvor Vrbovsko (smjer Rijeka)
zbog sanacije objekta Zečeve Drage u smjeru Rijeke, promet se vodi dvosmjerno po kolniku u smjeru Zagreba s po dvije sužene prometne trake u prometno opterećenijem smjeru i jednom prometnom trakom u manje opterećenom smjeru.
Od 15. 6. (od 11,00 sati) do 19. 6. (do 11,00 sati) promet će se voditi na način da će biti uspostavljene dvije prometne trake u smjeru Rijeke i jedna prometna traka u smjeru Zagreba. 19.06. nakon 11,00 sati promet će se voditi sa dvije prometne trake u smjeru Zagreba i jednom prometnom trakom u smjeru Rijeke.
2. dionica čvor Vrbovsko – čvor Ravna Gora (smjer Rijeka)
zbog oštećenja prijelazne naprave na kolniku u smjeru Rijeke, promet se vodi jednom prometnom trakom. U slučaju stvaranja zastoja i kolona promet će se privremeno (do normalizacije prometa) pustiti po obje prometne trake.
3. dionica čvor Vrata – čvor Oštrovica (smjer Rijeka)
Zbog oštećenja prijelazne naprave na vijaduktu Hreljin i oštećenja revizionog okna u tunelu Hrasten u smjeru Rijeke promet se vodi jednom prometnom trakom. U slučaju stvaranja zastoja i kolona promet će se privremeno (do normalizacije prometa) pustiti po obje prometne trake.

AUTOCESTA A7 (GP RUPA – BOSILJEVO 2)
1. dionica čvor Jurdani – čvor Matulji (oba smjera)
zbog radova na izgradnji čvora Trinajstići promet se vodi jednom prometnom trakom u oba smjera. U slučaju pojačanog prometa moguće je stvaranje kraćih zastoja i kolona.
2. dionica čvor Škurinje – čvor Orehovica (smjer otok Krk)
Zbog oštećenja prijelazne naprave na mostu Rječina promet se vodi jednom prometnom trakom. Radovi sanacije trebaju završiti u četvrtak 16.06. U slučaju pojačanog prometa moguće je stvaranje kolona.

-Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na prometnom servisu HAK-a https://www.hak.hr/info/stanje-na-cestama/ ili našoj web stranici www.hac.hr. U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Važno je pratiti prometnu signalizaciju i poruke na info-displejima o uvjetima na cesti te prilagoditi vožnju stanju u prometu – zaključuju iz HAC-a.

Pročitajte još

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović