Aktualno

ZAVRŠIO MEMORIJALNI MARATON Biciklisti poručili: Za zaborav je prerano

ZAVRŠIO MEMORIJALNI MARATON Biciklisti poručili: Za zaborav je prerano

Jedanaestu godinu zaredom u Dubrovniku je završen memorijalni biciklistički ultramaraton, koji je krenuo s Ovčare 1. kolovoza. Na put dug 1100 kilometara uputila su se 32 biciklista, među njima i osam žena. Najmlađi sudionik ima 15, a najstariji 74 godine. Biciklisti su dočekani na Mostu dr. Franja Tuđmana.

Inače, ovaj se ultramaraton održava povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u organizaciji udruge Slavonsko Brodski Biciklist, a kako je istaknuo predsjednik udruge Siniša Safunđić, održava se u spomen na sve poginule hrvatske branitelje.

Ova biciklistička utrka se održava u sedam etapa, biciklisti dnevno voze oko 160 kilometara, a na svom putu prolaze kroz gradove koji su podnijeli najviše stradavanja u Domovinskom ratu te na spomen-obilježjima paljenjem svijeća odaju počast svim stradalima.

-Ovim činom poslali smo poruku: za zaborav je prerano – poručio je iz Dubrovnika Safunđić. Rekao je i kako svake godine imaju više sudionika, a izrazio je nadu kako će se ubuduće još više povećavati i broj žena.

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist