Grad

ZAVRŠENI RADOVI Franković: ‘Konačno smo dobili lijepu šetnicu Nika i Meda Pucića’

ZAVRŠENI RADOVI Franković: 'Konačno smo dobili lijepu šetnicu Nika i Meda Pucića'

Nakon gotovo desetak godina, napokon je završena šetnica Nika i Meda Pucića – rekao je gradonačelnik Mato Franković u današnjem obilasku povodom završetka radova na proširenoj i uređenoj šetnici.

-Rekao sam da kad postanem gradonačelnik, da ću se uhvatiti u koštac s problemima šetnice. Završio sam je u svom mandatu što je iznimno bitno, ne samo za stanovnike Lapada, nego i za građane cijelog Grada. Konačno smo dobili lijepu i reprezentativnu šetnicu s kojom se možemo itekako pohvaliti. Nije ovo bio nimalo jednostavan posao, međutim, konačno je završen iznimno bitan projekt. Brojni su detalji koje će se trebati redovno održavati, što će preuzeti Komunalni odjel – istaknuo je gradonačelnik.

Vrijednost radova je 4,8 milijuna kuna. Na pitanje kako je vrijednost projekta od 2018. godine postala duplo veća, Franković je rekao kako su se tijekom ‘izvođenja radova pojavili novi elementi’ na koje nisu računali.

-U svakom postupku koje Grad vodi i radi tijekom moga mandata, uvijek imate nadzor, projektanta i izvođača te Grad Dubrovnik. Kada nama nadzor i projektant daju smjernice, i eventualna poboljšanja u projektu, naravno da želimo napraviti najbolje. U tom trenutku prihvaćamo te prijedloge. Neki projekti izađu neki skuplji, neki jeftiniji kao što je OŠ Montovjerna – rekao je Franković. Istaknuto je i da su se datumi produljivali, a Franković je naglasio da ‘ne možete uvijek biti sto posto sigurni kada će nešto završiti’. Dodao je i da je pravo pitanje – ‘zašto ta šetnica nije bila gotova prije osam godina?’

Srđan Todorovski, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima istaknuo je da je prošireno 250 metara užeg dijela šetnice.

-Sada imamo jedinstvenu širinu od 240 cm plus širina ograde. Naišli smo na problem da smo morali nastaviti s izradom vodovodne cijevi koja nije bila izvedena kao ni glavni dovodni kabel struje. Napravljeno je parcelno uređenje, nova brušena podloga, ograda, rasvjeta, klupe i hortikulturno uređenje. Ovim smo projektom obuhvatili i sanaciju rukohvata na ogradi koji će doći kroz desetak dana – rekao je.

 

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist