Grad

Završen uspješni Forum obiteljskog smještaja

Završen uspješni Forum obiteljskog smještaja

Forum obiteljskog smještaja održan jučer u Hotelu Valamar Lacroma u Dubrovniku okupio je oko dvjestopedeset sudionika, koji su sa zanimanjem popratili zanimljiv program koji je donio niz korisnih korisnih informacija za privatne iznajmljivače, pišu iz TZ Grada Dubrovnika.

Hrvatska gospodarska komora, Županijska komora Dubrovnik i Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s Gradom Dubrovnikom zajednički su organizirali ovaj susret na kojemu su se za cijelo vrijeme trajanja Foruma održala i individualna savjetovanja s potencijalnim partnerima(dobavljačima) privatnih iznajmljivača.

Na početku današnjeg foruma, nazočnima su se obratile Lidija Mišćin stručna suradnica u Odjelu za turizma HGK iz Zagreba, a pozdravne riječ uputila je i direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić. Uz pročelnika Ureda za poduzetništvo, turizam i more Grada Dubrovnika Milana Perića, predsjednicu Županijske komore HGK Dubrovnik Terezina Orlić, Forumu u Dubrovniku nazočio je i Nedo Pinezić predsjednik HGK Zajednice obiteljskog smještaja koji je nazočne upoznao s novim trendovima u turizmu.

Forum je bio namijenjen novim i postojećim privatnim iznajmljivačima, a program je obuhvatio različita predavanja. O obvezama prilikom registracije i kategorizacije objekata u domaćinstvu govorila je Stane Đivanović iz Ureda državne uprave DNŽ, ,Služba za gospodarstvo.
Sve važne segmente inspekcijskog nadzora svojim je predavanjem obuhvatio Edi Kevo, turistički inspektor iz Turističke inspekcije Ministarstva turizma, a bilo je riječi i o području djelovanja carinske inspekcije. O temi što je to E- porezna i kakav je porezni tretman privatnih iznajmljivača govorio je Mario Mandušić, voditelj ispostave Dubrovnik. Vera Fistrić, direktorica Centra usluga za građane u FINI predstavila je projekt „E-porezna za potrebe privatnih iznajmljivača“.
Drugi dio Foruma bio je posvećen temi „Kako do krajnjeg kupca – proizvod,marketing, prodaja“ gdje su o On-line prodaji govorili predstavnici putničkih agencija, dok su komercijalne banke predstavile proizvode namijenjene privatnim iznajmljivačima.
O ulozi dobre recenzije u obiteljskom smještaju govori knjiga „Mali iznajmljivač – Veliki posao“,autorice Anamarije Cicarelli iz Splita, koja je ovom prilikom predstavljena, poručili su iz TZ Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist