Kultura

Završen festival “Kenova?”

Jednodnevni festival “Kenova?”, održao se u Kotoru 8. listopada i okupirao kotorski stari grad audio i video radovima, performansima te plakatima umjetnika koji su se predstavili zajedničkom izložbom “20 godina poslije – dubrovačka umjetnička scena u Kotoru”.

 Izložbom i recitiranjem poezije Milana Milišića, u Palači Bizanti u Kotoru je na simboličan način obilježeno dvadeset godina od napada JNA i crnogorskih dobrovoljaca na Dubrovnik.
 
“Imali smo namjeru da okupirati cijeli grad radovima, ali uspjeli smo samo okupirati općinu”, kazao je na otvaranju dubrovački umjetnik i jedan od organizatora festivala, Slaven Tolj.
 
Festival “Kenova?” na ovaj je način kotorskoj publici predstavio presjek suvremene dubrovačke umjetničke scene, ali i kroz zbližavanje umjetnika ova dva grada podsjetio na dvadeset godina od početka napada na Dubrovnik.
 
Izložbu su organizirali Art Radionica Lazareti iz Dubrovnika i Bokeljska inicijativa iz Kotora, uz pomoć Općine Kotor, Konzulata Republike Hrvatske u Kotoru i Hrvatske gospodarske komore.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] Prikazan film o trombunjerima, čuvarima Feste i tradicije

Dulist

Klasik ‘Ana Karenjina’ večeras na Velikoj Sceni!

Dulist

FOTO Susret riječi sa Slavicom Stojan i Vesnom Čelebić

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija