DuList IN

Završen 3. Capoeira weekend u Dubrovniku

Capoeira festival pod nazivom ‘3. capoeira weekend’ zaključen je u nedjelju završnom ‘rodom’ (hodom), tj. igrom capoeire u krugu uz pjesmu i glazbu svih polaznika ove trodnevne manifestacije.

Festival se održavao od petka 9. listopada do nedjelje 11. listopada u organizaciji Udruge Capoeira Amazonas Dubrovnik i uz potporu Grada Dubrovnika.

Uz radionice capoeire za capoeiriste koji već 5 godina prakticiraju ovu vještinu u Dubrovniku, bogat program uključivao je i potpuno besplatne satove capoeire za početnike, radionicu brazilskog jongo plesa i afro-plesa, te satove glazbe na tradicionalnim afro-brazilskim instrumentima. Dva najposjećenija događaja festivala bila su ulični capoeira nastup ispred velike Onofrijeve fontane u petak navečer, te subotnje javno predavanje o capoeiri i večernja zabava u caffe baru Promenada na šetnici u uvali Lapad.

Voditelji radionica bili su Heitor Challegre Damiao, učitelj capoeire iz Rio de Janeira poznatiji kao Mestre Pontape, te jedan od malobrojnih profesora capoeire u Hrvatskoj, Igor Šehić, voditelj škole Capoeira Camarada iz Zagreba.

Udruga Capoeira Amazonas Dubrovnik djeluje u sklopu Amazonas organizacije sa sjedištem u Zagrebu i bavi se proučavanjem i promicanjem brazilske i afro-brazilske kulture s naglaskom na capoeiru. Mini capoeira festival ‘3. capoeira weekend’ organizirala je u svrhu populariziranja specifične vještine capoeire i cjelokupnog brazilskog umjetničkog izričaja, čime nastavlja tradiciju započetu s ‘1. capoeira weekendom’ održanom u rujnu 2012. godine.

U Dubrovniku Udruga već petu godinu redovno provodi program capoeire, a treninzi se održavaju baletnoj dvorani Art radionice Lazareti ponedjeljkom, utorkom i četvrtkom u 21 sat.

Pročitajte još

#ADVENTNAVOJNOVIĆU Navijačku atmosferu ‘podgrijali’ Matko i Brane

[FOTO/VIDEO] #ADVENTNAVOJNOVIĆU Sveti Niko podijelio je poklone mališanima!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Kad padne noć – u Gradu nastane čarolija!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija