Aktualno

‘ZAUVIJEK SI TU’ Prošlo je 17 godina od tragične smrti Iva Ivaniša

'ZAUVIJEK SI TU' Prošlo je 17 godina od tragične smrti Iva Ivaniša

Iako je prošlo sedamnaest godina, 16. kolovoza zauvijek će ostati datum koji će među vaterpolistima i navijačima Juga biti obilježen kao tužna obljetnica sjećanja na pokojnog Iva Ivaniša, jednog od velikana dubrovačkog vaterpola.

-Tog nesretnog dana 2003. godine napustio nas je čovjek koji je s Jugom puno toga osvojio, a imao je još puno toga za reći – ističu iz kluba VK Jug AO te se prisjećaju samo dijela njegovih sportskih trijumfa.

Kao član hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivaniš se okitio srebrnim odličjima na Mediteranskim igrama u Bariju i Europskom prvenstvu prije četiri godine u Firenci. Sudjelovao je još i na prvenstvu Starog kontinenta u Budimpešti, Olimpijskim igrama u Australiji te na svjetskom prvenstvu u japanskoj Fukuoki – naglašavaju i Juga.

S vaterpolskim klubom Jug osvojio je europsku Ligu prvaka 2001. kao i LEN kup 2000., a na hrvatskoj sceni dva naslova prvaka 2000. i 2001. te slavio u tri Hrvatska kupa. Od 1994. do 1996. Ivaniš je igrao za zagrebačku Mladost s kojom je osvojio europski tron 1996. te još dva domaća prvenstva.

Izvor: VK Jug AO

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist