Koronavirus u Hrvatskoj

Zatvaraju li se općinski vrtići? Lasić i Nardelli složni: Pratimo situaciju, ravnat ćemo se prema uputama iz Zagreba

vrtic zupa8575

Pozorno pratimo situaciju, jučer smo imali sastanke s Ravnateljstvom civilne zaštite, a obavijesti ažuriramo na službenim stranicama Općine te ćemo pravovremeno i obavještavati roditelje i javnost. Prosudit ćemo o situaciji, ravnamo se prema uputama iz Zagreba i uputama Civilnog stožera. I mimo toga poduzimamo određene mjere,tako da mislim da ne bi trebalo biti problema – istaknuo nam je ovog petka Božo Lasić, načelnik Općine Konavle, odgovarajući na pit hoće li se u ovoj općini zatvoriti vrtići zbog globalne pandemije koronavirusa COVID-19.

– Najveći problem je onaj gospodarski, ostalo ćemo prevladati – ističe- nažalost, po meni se gospodarstvo totalno urušilo, ali svi smo u istoj situaciji. Dijelimo istu sudbinu, i ugostitelji, i oni u komunalnim tvrtkama, i mi u Općini, i narod… Nemamo se čega bojati, izvući ćemo se. Nema straha, samo treba odraditi. Radili smo i odradili i teže stvari – dodaje Lasić, uz napomenu kako će se informacije i dalje ažurirati, a zatvaranje procijeniti u koordinaciji s Ravnateljstvom civilne zaštite te roditeljima ‘vrtićaraca’.

Slično nam ističe i Silvio Nardelli, načelnik Općine Župa dubrovačka. Zasad se, kaže, potreba za zatvaranjem župskih vrtića nije pojavila.

– ovako zahtjevna odluka razmotrit će se do kraja dana – istaknuo je kratko Nardelli, dodavši kako su upravo zaprimili odluku o obustavi nastave u školama.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist