Aktualno

Đuro Capor promiče političke ideje sa svog radnog mjesta – iz učionice!?

Đuro Capor promiče političke ideje sa svog radnog mjesta - iz učionice!?

Đuro Capor, profesor povijesti u Gimnaziji Dubrovnik, inače član inicijative ‘Srđ je naš’, koristi učionicu za promicanje političkih ideja.
Naime, ovaj ‘Srđevac’ snimio je videozapis u kojem čestita 30. rođendan udruzi Zelena akcija. U svojoj je čestitki, uz lijepe želje, spomenuo i sve ‘štetne’ projekte kojima su se ‘Srđevci’ i Zelena akcija u posljednjih 12 godina suprostavljali. Ovaj profesor povijesti o navedenim je projektima govorio iz učionice u dubrovačkoj gimnaziji.
-Zajedno se već 12 godina suprostavljamo štetnim projektima. Počeli smo još od zakona o golfu. Potom smo rušili HEP-ov projekt izgradnje hidroelektrane Ombla. Uspjeli smo zaustaviti financiranje tog projekta od strane Europske banke za obnovu i razvoj. Suprostavljali smo se štetnim projektima eksploatacije nafte iz Jadrana, štitili zaštićene vrste, suprostavljali se planu apartmanizacije Srđa kroz golf, uspjeli skupiti potpise za referendum. Ljudi, Dubrovnik vam je stvarno zahvalan – rekao je među ostalim u videozapisu Capor. Nedavno je ispred inicijative ‘Srđ je Grad’, zajedno s ‘Pravom na zavičaj’ održao prosvjed uoči potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje.

Naslovna fotografija: Printscreen/Videozapis, Zraka sunca – svjetlo nade

Pročitajte još

[FOTO] Stradun krcat, a gužve se tek očekuju

Dulist

Potrebica: Prijateljstvo Dubrovnika i Vukovara započeto na žrtvi u Domovinskom ratu traje i trajat će

Dulist

Britanski turoperator povećava broj zračnih linija prema hrvatskoj obali

Dulist