Aktualno

Zaštitarima do mira oko noćnih klubova

nova godina stradun18

Noćni klubovi u Dubrovniku ubuduće će se morati brinuti za održavanje reda i mira i izvan svojih objekata, i to u krugu od 50 metara.

Rekao je to pročelnik za turizam Milan Perić na kolegiju gradonačelnika predstavljajući Odluku o ugostiteljskoj djelatnosti, kojom se regulira početa i završetak radnog vremena ugostiteljskih objekata, ali i ovaj segment javnog reda i mira.

Kada je riječ o radnom vremenu, tu se ništa ne mijenja – kafići mogu raditi od 6 do 02 sata, s tim da se glazba može puštati samo do ponoći. Noćni klubovi mogu raditi do 06 ujutro, no novom gradskom odlukom, koju još mora usvojiti Gradsko vijeće, vlasnici će se morati brinuti za javni red i mir kako unutar tako i izvan objekta.  

– Sada će ugostitelji do nekih 50 metara biti dužni brinuti se o javnom redu i miru. Sad imaju mogućnost da noćni lokali mogu imati zaštitare koji će voditi računa o određenim ispadima, galamama… – izjavio je Milan Perić, dodajući kako je novost i u tome što će ubuduće državni inspektora prekršiteljima odredbi odluke moći na licu mjesta naplatiti kaznu, što do sad nije bilo moguće.

– Htjeli smo staviti u red rad, prava, obveze i kontrolu radnog vremena, a sve s ciljem da naši sugrađanima osiguramo noćni mir uvažavajući i drugu stranu, a to je da poduzetnici i ugostitelji trebaju raditi i zarađivati, naravno sukladno zakonu i propisima, te da nam gosti imaju gdje izaći – rekao je Perić, naglasivši kako dakle noćni klubovi mogu raditi do 06 ujutro, s tim da nikome ne smetaju.

Pročitajte još

Zdravko Kovačić imenovan za zapovjednika JVP Dubrovački vatrogasci

Dulist

Franković i Obuljen Koržinek na međunarodnoj konferenciji o upravljanju digitalnim platformama

Dulist

HRVATSKI ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO Ne bojte se, od kućne klime se ne možete zaraziti legionarkom!

Dulist