Grad

Zarada pauk službe trostruko manja nego lani

Pauk vrtić

Pauk služba u razdoblju od završetka karantene, dakle od početka svibnja do 31. srpnja odradila je ukupno 356 intervencija zbog nepropisnog parkiranja vozila, poručili su za čitatelje DuLista iz Sanitata Dubrovnik d. o. o.
Pri tome od kazni naplaćeno je 67.700 kuna, a posrijedi su prekršaji koji su se najčešće odnosili na parkiranje kojim se onemogućava pristup drugom vozilu ili izlazak nekom već parkiranom vozilu, parkiranje kojim se ugrožava sigurnost prometa, parkiranje na pješačkom prijelazu i parkiranje na raskrižju. Nužno je napomenuti kako za vrijeme lockdowna pauk služba nije radila pa ne iznenađuje podatak da je u istom razdoblju lani bilo 778 intervencija te je od kazni naplaćeno 182.676 kuna.
S obzirom na epidemiološke mjere, istaknuli su iz Sanitata Dubrovnik d. o. o., radno vrijeme pauk deponija nije se promijenilo te ono funkcionira 24 sata dnevno, dok je pauk vozilu ono skraćeno i sada radi od 8 do 22 sata.
Podsjetimo, pauk služba obavlja poslove premještanja, blokiranja i uklanjanja nepropisno parkiranih i ostavljenih vozila i strojeva na javnim površinama grada Dubrovnika. Navedene poslove radi na temelju Odluke Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. Vozila zaustavljena ili parkirana na prometnoj površini na kojoj ugrožavaju sigurnost prometa ili ometaju njegov normalan tijek, premještaju se po nalogu policijskog službenika ili prometnog redara (Članak 84. Zakona o sigurnosti prometa na cestama). Vozila parkirana na javnim površinama koja nisu namijenjena za parkiranje te neregistrirana vozila i olupine, radni strojevi ili prikolice ostavljeni na javnim površinama, uklanjaju se po nalogu komunalnog redarstva Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist