Aktualno

Zapovjednici grčkih školskih brodova ratne mornarice na prijemu u Gradu i Županiji

Zapovjednici grčkih školskih brodova ratne mornarice na prijemu u Gradu i Županiji

Župan Nikola Dobroslavić primio je zapovjednike dvaju školskih brodova grčke ratne mornarice kfr Stergiosa Poyliosa i kbb Stavrosa Polydorua sa delegacijom.

Župan je poželio dobrodošlicu zapovjednicima brodova i njihovim suradnicima, pri čemu ih je ukratko upoznao s povijesnim, kulturnim i gospodarskim znamenitostima Dubrovačko-neretvanske županije. Istaknuo je i kako je naša najvažnija gospodarska grana turizam, ali i dodao kako je za nas izuzetno važna poljoprivreda, posebno razvijena u dolini Neretve te vinarstvo i vinogradarstvo, posebice na Pelješcu i Korčuli.

Dva školska broda ratne mornarice Helenske republike RODOS I HYDRA usidreni su u Dubrovniku od 11. do 14. kolovoza, na njima se nalazi 130 kadeta, a Dubrovnik su izabrali jer tijekom ovog putovanja posjećuju sve destinacije na Mediteranu koje imaju pomorsku tradiciju i povijest.

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić primila je u protokolarnom posjetu također  zapovjednike dva školska broda ratne mornarice.

Kako su kazali, Dubrovnik im je posebno zanimljiv zbog bogate pomorske tradicije i povijesti, s čime ih je detaljnije upoznala i zamjenica Tepšić. Osim povijesnog nasljeđa zanimala ih je i trenutačna situacija u Dubrovniku, kao i ratno vrijeme te njegove posljedice. Izrazili su i oduševljenje s tim kako Grad danas izgleda.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist