Aktualno

ZAPLOVIO PRVI MSC-IJEV CRUISER Gosti se prije ukrcaja morali testirati

ZAPLOVIO PRVI MSC-IJEV CRUISER Gosti se prije ukrcaja morali testirati
DCIM100MEDIADJI_0045.JPG

MSC Grandiosa prvi je brod flote MSC Cruisesa koji je poželio dobrodošlicu gostima kao i prvi brod na kojem je uveden novi zdravstveni i sigurnosni protokol kompanije. Prvi gosti su u nedjelju ujutro počeli s ukrcajem na perjanicu flote u Genovi (Italija) po dolasku na terminal prema dodijeljenom vremenskom intervalu i nakon univerzalnog zdravstvenog pregleda koji je dio novog zdravstvenog i sigurnosnog protokola kompanije, a koji uključuje provjeru tjelesne temperature, pregled zdravstvenog upitnika i COVID-19 bris test na antigene za svakog putnika. Nakon ispunjenja svih ovih koraka i po primitku rezultata testa, gosti čiji su rezultati bili uredni su se ukrcali na brod u skladu s novim procedurama koje uključuju dezinfekciju ruku i ručne prtljage.

Svi gosti su dobili besplatnu MSC for Me narukvicu koja im pruža beskontaktne mogućnosti dok su na brodu, primjerice otvaranje kabine ili plaćanje, a po potrebi će pomoći i olakšati identificiranje bliskih kontakata. Dodatno, svi članovi posade su posljednjih par tjedana prošli slične stroge zdravstvene mjere koje su uključivale 3 COVID-19 testa u različitim fazama kao i period izolacije prije početka rada na brodu. Svaki član posade će biti redovno testiran te će mu se pratiti zdravstveno stanje.

Gianni Onorato, izvršni direktor MSC Cruisesa, je komentirao:

– Pravo je zadovoljstvo što sam ovdje i što imam priliku poželjeti dobrodošlicu gostima ploveći na našem prvom brodu koji je krenuo s redovnom plovidbom. Naš glavni cilj proteklih mjeseci bila je uspostava pravih mjera koje će zaštititi zdravlje i sigurnost naših gostiju, posade i zajednica koje ćemo posjećivati. U isto vrijeme radili smo na tome da gostima osiguramo odmor na krstarenju u kojem mogu uživati, uz sve elemente koje poznaju i vole: od zabave i brodskih aktivnosti do zaštićenih posjeta obali.

Nakon ukrcaja novih gostiju u Civitavecchiji, putnici će se još ukrcati u lukama Napulj i Palermo, a potom će brod pristati u Valletti (Malta) prije povratka u Genovu sljedeće nedjelje. Gosti će imati priliku obići različite luke koje su dio ovog itinerera, no samo u sklopu izleta MC Cruisesa kao dodatna razina zaštite kako bi njihov doživljaj na obali slijedio iste visoke zdravstvene i sigurnosne standarde koji se primjenjuju na brodu. Dio gostiju će danas posjetiti Rim i obići atrakcije „Vječnog grada“ putujući u dezinficiranim vozilima uz pridržavanje mjera socijalne distance te uz pratnju vodiča i vozača koji se također pridržavaju strogih zdravstvenih i sigurnosnih mjera.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist