Crna kronika

ZAPALJENE I ISKIDANE KNJIGE Predblagdanski vandalizam u Mokošici

Ovih dana pred blagdane u Chalistenic parku (vježbalištu ) kod Eko parka u Mokošici potpuno je slomljena  mala drvena kućica za knjige, poklon Dubrovačkih knjižnica 2018. godine. Tako su od 2017. do danas potpuno slomljene sve četiri drvene kućice za knjige, a knjige i slikovnice većim dijelom zapaljene, iskidane ili pobacane po dječjim igralištima i Eko parku, što je pretužno!

– Da komunalni redari Grada i Mokošice nadgledaju što se sve čini u Eko parku, Chalistenic parku te ostalim dječjim igralištima u Mokošici do ovoga sigurno ne bi došlo…Ali,njih nikada nismo vidjeli, niti sreli u Mokošici ! – kažu iz Eko Centra Zeleno Sunce.

– Što će nam reći naši donatori iz Pitomače koji su poklonili prvu kućicu i koji su se istinski veselili što ide djeci Mokošice? Što će nam reći naši ostali donatori iz Grada: Dubrovačke knjižnice, Drvointerijeri, Turistička zajednica Grada?Kroz naš dugoročni volonterski projekt ‘Mokošica ne budi Trnoružica’ želimo djeci kroz zabavne i kulturne priredbe Mokošice promicati kulturu , tradiciju i kulturu življenja, ali to ne možemo sami , treba se uključiti cijela lokalna zajednica! “Nikada se nemojmo umoriti u davanju domovini !” – kaže nam pak voditeljica Eko centra Zeleno Sunce & Eko Omblići, Mokošica Jadranka Šimunović.

Pročitajte još

TJEDAN NA CESTAMA 19-godišnjak se odbio testirati na droge, dobio 1.320 eura kazne!

Dulist

USRED METKOVIĆA Policajci zatekli 53-godišnjaka u prodaji droge

Dulist

UKINUT ISTRAŽNI ZATVOR Obustavljena istraga protiv 43-godišnjakinje zbog ubojstva u pokušaju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija