Aktualno

Zamjenik Cebalo na otvaranju reciklažnog dvorišta u Općini Slivno

Zamjenik Cebalo na otvaranju reciklažnog dvorišta u Općini Slivno

Zamjenik župana Joško Cebalo nazočio je svečanom otvaranju reciklažnog dvorišta u Općini Slivno vrijednog više od dva milijuna kuna. Ovom prilikom Cebalo je istaknuo kako je Općina Slivno jedna od prvih općina u našoj županiji koja je prepoznala i krenula izvršavati svoje obveze u suvremenom prikupljanju otpada.

– Vjerujemo da će sve ostale jedinice lokalne samouprave krenuti u istom smjeru. Dubrovačko – neretvanska županija je u realizaciji ovog projekta sudjelovala preko naše razvojne agencije DUNEA koja je pripremila ovaj projekt i evo sa zadovoljstvom možemo istaknuti da je ovaj projekt sufinciran s 85 postotnim iznosom iz fondova EU – rekao je zamjenik Cebalo.

Istaknuo je kako Dubrovačko-neretvanska županija aktivno radi na realizaciji Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje.

– Trenutno imamo lokacijske dozvole za većinu od 6 pretovarnih stanica koje koje su sastavni dio ovog projekta. Isto tako u prvim mjesecima 2019 godine očekujemo ishođenje lokacijske dozvole za sami Centar i nakon toga nastavak tog za našu županiju prevažnog projekta. Iako bi svi voljeli da je on već gotov, to je spor i ponekad gotovo bolno kompliciran proces. No to je ujedno i projekt vrijedan 60 milijuna eura koji se mora napraviti po pravilima od početka do kraja kako bi zaživio, a ne sumnjam da hoće i to kroz nekoliko godina – rekao je zamjenik Cebalo.

Pročitajte još

JAVNO OTVARANJE PONUDA Pristiglo 289 ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

OD ČETVRTKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

ZABRINJAVAJUĆE Kod tinejdžera koji puše e-cigarete pronađeni toksični metali u urinu

Dulist