Aktualno

Zalažemo se za „drugi“ Dubrovnik

Zalažemo se za „drugi“ Dubrovnik

Skoro 500 ljudi do sada je potpisalo je internet peticiju „Podrška Slavenu Tolju i zaštita prava na slobodu izražavanja stavova građana“ koja je pokrenuta na www.ipetitions.com.

 
– Potpisom ove peticije izražavam podršku Slavenu Tolju koji je izbačen s koncerta grupe TBF, održanom 19.4.2012. godine, u klubu Revelin, u Dubrovniku. Prilikom izbacivanja iz kluba ovaj poznati konceptualni umjetnik i aktivist je fizički i psihički napadnut i ozlijeđen od strane voditelja kluba i njegovih zaštitara. Napad na Slavena Tolja bio je potaknut majicama s natpisom "Srđ je naš" koje su članovi benda TBF obukli za vrijeme koncerta. Građanska inicijativa "Srđ je naš", čiji je Tolj istaknuti aktivist, zalaže se za pravo na javni prostor i ustaje protiv nezakonitih posezanja privatnog kapitala i određenih političkih interesa za javnim dobrom – objašnjavaju peticiju njeni pokretači.
 
Također se navodi kako „svojim potpisom osuđujem ponašanje vlasnika kluba Revelin i od njega angažiranih zaštitara, kao i postupanje djelatnika MUP-a. Vrijednosti koje, na ovaj način, klub Revelin propagira, nasilje, dominaciju privatnog interesa nad javnim, nepoštivanje različitosti, svoje mjesto ne mogu naći u Gradu Slobode / in urbe libertatis“.
– Stoga se kao slobodni i slobodoumni građani i građanke zalažemo za DRUGI DUBROVNIK koji ne tolerira nasilje bilo koje vrste te apeliramo na zaštitu građana pri izražavanju vlastitih mišljenja, a nadasve se zalažemo za poštivanje javnog interesa –  zaključak je peticije.
 
PETICIJA
 
 

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist