Aktualno

“Deprimirani smo izdajničkim ponašanjem”

cuk vlahusic055

Povodom susreta gradonačelnika Vlahušića i trebinjskog načelnika Ćuka, javnosti se obratio dubrovački ogranak HVIDR-e u pismu „Gradonačelniče, zar ponovno kao guske u maglu?“ koje prenosimo u cjelosti.

„Iziritirani stavovima iznesenim na Seminaru o prekograničnoj suradnji gradonačelnika Grada Dubrovnika i načelnika Trebinja izražavamo ogorčenje ispred HVIDR-e Dubrovnik i svih njenih članova zbog iznesenih stavova oko ponovnog zlonamjernog iskrivljavanja istine o Domovijskom ratu na dubrovačkom području.

Deprimirani izdajničkim ponašanjem našeg gradonačelnika, a koji se na navedenom sastanku ponio kukavički, najoštrije osuđujemo bilo kakvu mogućnost uzvratnog posjeta četničkoj kasabi zvanoj Trebinje.

Gradonačelniče, neka Vam zvijezda vodilja bude 400 poginulih branitelja, 120 poginulih civila, 445 logoraša, 35 000 prognanih i izbjeglih, silovanja, pljačka, palež, okupacija te razaranje civilnih, gospodarskih, kulturnih i sakralnih objekata te nemjerljivi gospodarski gubici našeg kraja.
Nakon svega navedenog izvjestite dubrovačku javnost da li ste i dalje spremni za uzvratni posjet etnički očišćenom Trebinju.

Nadamo se da više nikada razni „Vučurevićevi Ćuci“ neće kročiti na sveto Hrvatsko tlo, a od Vas ubuduće očekujemo odgovornost i domoljublje.“ – stoji u priopćenju medijima Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Dubrovnik.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Roko Tolić o novom poslu u Crnoj Gori, ali i o sljedećim izborima za gradonačelnika: Ne kalkuliram!

Barbara Đurasović

Bogati program za Dan Općine i 32. obljetnicu oslobođenja Župe dubrovačke

Dulist

[VIDEO] VIKTORIJA KNEŽEVIĆ U SABORU: ‘Zakon o proračunu izgleda kao da je iz srednjeg vijeka’

Dulist