Zanimljivosti

ZAKLADA CABOGA STIFTUNG Kolende šireg dubrovačkog područja zaživjele proteklog vikenda u Kabogi

Kolende šireg dubrovačkog područja zaživjele su proteklog vikenda, 10. i 11. prosinca u ljetnikovcu Bunić-Kaboga tijekom radionice Kolende u susjedstvu Kaboge pod umjetničkim vodstvom Sanje Dražić i Paole Dražić Zekić.

Dvodnevna radionica upoznala je djecu s četiri kolende iz susjedstva ljetnikovca Bunić-Kaboga; dubrovačkom, primorskom te kolendama s Gromače i iz Rijeke dubrovačke. Osim učenja pjevanja, polaznici su s mentoricama analizirali riječi i običaje svakog mjesta, a imali su priliku i upoznati se sa starim predmetima koje su koristili njihovi predci poput utije, lukjernara, skaldaleta i dr.

Program Božić u Kabogi, organiziran uz potporu zaklade Caboga Stiftung te u suradnji s Dubrovačkom baštinom, nastavlja se u nedjelju, 18. prosinca u 11 sati tradicionalnim nastupom Dječjeg zbora Dubrovnik i Radionice kolende i božićne pjesme pod nazivom Kolenda Kabogi. Ulaz je slobodan.

Pročitajte još

SLAVNA PROŠLOST REPUBLIKE Na današnji dan Dubrovčani odlučili: Ukida se ropstvo!

Dulist

Na WhatsAppu odsad možete slati poruke samima sebi

Dulist

USUSRET FESTI Ne propustite slatke i slane radionice u DEŠI

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija