Aktualno

Zaklada Blaga djela tužila Grad Dubrovnik

Povodom odluke Gradskog vijeća da na čelo Zaklade Blaga djela imenuje vršitelja dužnosti Klarija Šobera iz Zaklade su prema Upravnom sudu uputili tužbu, što je za duList potvrdio i upravitelj Zaklade Nikola Obuljen.

– Da, već smo podnijeli tužbu, i to protiv imenovanja v.d. upravitelja. O njoj smo obavijestili Ministarstvo, a od upravnog suda ćemo zatražiti da se izda privremena mjera da se ništa ne događa dok sud ne donese odluku. Planiramo podnijeti i upravnu tužbu zato što Gradsko vijeće nije uopće razmatralo prijedlog Upravnog vijeća Zaklade za imenovanjem Vida Bogdanovića kao upravitelja. A  morali su – kazao je Obuljen za duList.

– Po zakonu je jedino Upravno vijeće moglo dati prijedlog, a Gradsko vijeće ga je moglo ne prihvatiti, i to uz valjano obrazloženje, ali nikako ne i povući točku i uopće je ne razmatrati – kazao je upravitelj Zaklade Blaga djela Nikola Obuljen u razgovoru za duList kojeg u cijelosti možete pročitati u tiskanom izdanju koje se od danas nalazi na kioscima.

Pročitajte još

Dalija Milić-Kralj dobitnica ‘Nagrade Ivan Filipović’

Dulist

[FOTO] Prekrasno uređena crkva svetog Vlaha za nadolazeću Festu

Dulist

Politolog Maldini: Milanovićeve izjave su za pokretanje članka 105. Ustava

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija