Aktualno

Zajednička fotografija za pamćenje!

Zajednička fotografija za pamćenje!

Zajedničkim fotografiranjem hrvatskih domaćina i njihovih visokih gostiju, koji su došli uveličati obilježavanje pridruživanja Hrvatske Europskoj uniji, završena je proslava u Banskim dvorima i na Markovu trgu.

Južna strana povijesne crkve sv. Marka kulisa je zajedničke fotografije koja će domaćine i njihove goste podsjećati na današnji dan i činjenicu da je Hrvatska postala 28. članica Europske unije.

Domaćini, predsjednici Republike, Vlade i Sabora, Ivo Josipović, Zoran Milanović i Josip Leko, te ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić i njihovi gosti uputili su se potom u Klovićeve dvore, gdje je za njih priređena svečana večera.

Prije večere gosti su se okupili na prijemu u Banskim dvorima gdje su stigli predsjednici država, parlamenata, vlada, predsjednici Europskog vijeća, Europskog parlamenta, Europske komisije te brojni ministri i veleposlanici. Poljskog premijera Donalda Tuska u dolasku nije spriječila ni longeta na nozi. Prvu skupinu uglednih gostiju dočekala je prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić.

Cijela Hrvatska slavi. Tako građane na Trgu bana Josipa Jelačića očekuje bogat kulturno-glazbeni program. Predviđen je nastup kvarnerskih zvončara, ali i prezentacija otkrića po kojima su Hrvati poznati u svijetu, poput Teslina transformatora. Cijeli će program biti prožet govorima domaćih visokih dužnosnika, ali i visokog izaslanstva EU-a.

Nastupit će mnogi poznati glazbenici, poput TBF-a, Jinxa i drugih.

Pročitajte još

ZBOG PRAZNIKA RADA Novi broj DuLista od četvrtka na kioscima!

Dulist

ODLUKA KONAČNO PRED GRADSKIM VIJEĆNICIMA Tko će moći bez ograničenja voziti oko Grada?

Dulist

DUBROVČANI IZVAN GRADA Vedrana Kristić Krsnik: Ljubav je presudila da se vratim u Zagreb gdje sam studirala

Ivana Mijić Vulinović