Kultura

Zahvaljujući DPDS-u izvršena zamjena dotrajalih drvenih prozora u Pomorskom muzeju

Početkom ove godine započeo je projekt zamjene dotrajalih prozora, smještenih u dijelu drugoga kata Pomorskog muzeja, postavljenih nakon potresa 1979. godine prilikom obnove tvrđave sv. Ivana, koja je teško stradala u potresu. Prema smjernicama i odobrenju Konzervatorskog odjela u Dubrovniku izrađeno je pet novih drvenih prozora. Njihovu zamjenu u potpunosti je financiralo Društvo prijatelja Dubrovačke starine koje sustavno radi na obnovi i zaštiti spomeničkih objekata u Dubrovniku i njegovoj okolici.
– Dubrovački muzeji njeguju dugogodišnju uspješnu suradnju s DPDS-om kroz koju je Društvo financiralo niz različitih programa Muzeja. Od srca zahvaljujemo gospođi Renati Andjus i ostalim članovima DPDS-a na senzibilitetu za ono što radimo i jesmo te na trajnoj podršci, posebno značajnoj u ova financijski nestabilna vremena – istaknula je ravnateljica Dubrovačkih muzeja, Julijana Antić Brautović.
– Drugu fazu radova očekujemo sljedeće godine u kojoj bi izmijenili sve ostale dotrajale prozore u dijelu tvrđave sv. Ivana koje koristi Pomorski muzej te se nadamo i dalje uspješnoj suradnji s Društvom – zaključila je voditeljica Pomorskog muzeja, Ana Kaznačić Skurić.

Pročitajte još

O ŽIVOTU DUBROVAČKIH LJETNIKOVACA Online projekcija filma nastalog u sklopu radionice Muza

Dulist

U Pridvorju manifestacija ‘Pjesnici pod platanom’

Dulist

ZBOG BOLESTI Otkazan večerašnji koncert Frana Matušića, Jasminke Stančul i Gudačkog kvarteta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija