Kultura

ISPRED DVORA DSO, dirigent Uroš Lajovic i violinistica Mirabai Weismehl Rosenfeld

U nastavku koncertne sezone Dubrovačkog simfonijskog orkestra publiku očekuje koncert ovoga petka, 4. lipnja ispred Kneževa dvora. Orkestrom će ravnati uvaženi maestro Uroš Lajovic, dok će kao solistica nastupiti koncert-majstorica DSO-a Mirabai Weismehl Rosenfeld. Početak koncerta je u 21 sat. Na programu koncerta je Muzika za gudače Frana Paraća, Beethovenova Romanca za violinu i orkestar br. 2 u F duru u kojoj kao solisticu slušamo Mirabai Weismehl Rosenfeld i Mozartova Serenada br. 9 u D duru, KV 320 ‘Posthorn’.

Mirabai Weismehl Rosenfeld rođena je u San Franciscu, a DSO-u se priključila 2018. godine. Prije toga odabrana je na međunarodnoj audiciji u New Yorku u odjel prvih violina Orkestra de la Comunitat Valenciana, Španjolska (OCV), koji često vodi Zubin Mehta. Kao koncertmajstor, Mirabai je također vodila Rivera Cameratu i New World Symphony pod ravnanjem Michaela Tilsona Thomasa. Dobitnica je nagrade Josef Gingold, kao i violinističke nagrade Kaufman (Ohio) iste godine. Kao dobitnica prve nagrade na natjecanju mladih umjetnika u organizaciji Marin Simfony, glazbenica je imala solo nastupe s Marin Simphony (Kalifornija) i Lancaster Music Festival Orchestra (Ohio). S Izraelskom filharmonijom nastupala je na američkoj turneji 2019. godine.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri, maestro Uroš Lajovic ravnao je preko 1 500 koncerata, radio s preko devedeset orkestara i s više od 900 solista. Dirigirao je preko 1 500 simfonijskih djela te premijerno izveo 80 skladbi slovenskih i inozemnih autora, a na dirigentski put izveo je više od 300 studenata kojima je predavao širom svijeta, od rodne Ljubljane do Beča, od Zagreba do Šangaja. Uroš Lajovic dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, među kojima Počasni križ za znanost i umjetnost Republike Austrije koji mu je austrijsko Ministarstvo obrazovanja, umjetnosti i kulture uručilo u studenom 2013. godine. Uvijek se iznova rado vraća Dubrovniku gdje s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom njeguje dugogodišnju suradnju.

Dodatne informacije o kupnji i rezervaciji ulaznica dostupne su na brojeve 091 613 7314 i 417 110 te email sales@dso.hr, a građani kao i uvijek, mogu kupiti ulaznice po promotivnim cijenama.

Pročitajte još

OTVORENA IZLOŽBA Djevojačke nošnje i nakit manjina pogledajte u Rupama

Dulist

Darko Fritz predstavlja monografiju ‘siva) (zona …diskursi s periferije’

Dulist

PREDSTAVLJENI REZULTATI ISTRAŽIVANJA ‘Lokrum ima potencijal postati novi Brijuni. Treba više promovirati lokalnu povijest’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija