Aktualno

ZAHVALA KOLEGA PROFESORICI GOUSEL Ljubav prema baletu utkala je u mnoge generacije

Profesorica baleta Gousel Galioullin nakon 30 godina rada u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića odlazi u zasluženu mirovinu. Tim povodom dirljivim su se riječima od profesorice oprostili iz njene škole ističući kako je svoje znanje i ljubav prema baletu utkala u mnoge generacije s kojima je radila.
-U jesen 1990. godine, u tadašnjoj Muzičkoj školi započeli smo s radom. Godine koje su uslijedile bile su jako teške, ratne. Kad se moglo vježbali smo, a ostalo vrijeme bili smo u skloništima. 1992. spletom okolnosti u Dubrovnik dolazi obitelj Galioullin, glazbenik Ildous i balerina Gousel sa svoje dvoje djece. Plan im je bio da u Splitu ili Rijeci nastave svoju umjetničku karijeru, ali ratne okolnosti i splet događanja dovode ih u Dubrovnik. Gousel odmah započinje s radom u baletnoj školi i tu započinje jedna prekrasna, plemenita etapa njenog života koju će živjeti i raditi sve do odlaska u mirovinu. Svi koji su imali priliku kroz rad je upoznati, znaju da je istinski živjela svoju umjetnost i to je svakim atomom snage uvijek prenosila svima koje je podučavala. ‘Prekrstili’ smo je u Gizelu, tako je najčešće i danas svi zovu u Dubrovniku koji je postao dom njene obitelji. 30 godina rada u našoj školi teško se može u jednom statusu opisati, zaslužuje puno, puno više… Svoje znanje i ljubav prema baletu utkala je u mnoge generacije s kojima je radila, oplemenila mnoge. Malo je reći da smo zahvalni što je život poslao upravo k nama na jug, da je obogatila naše živote svojim radom u baletnoj školi…
Gousel, hvala od srca za sve što ste dali svakom učeniku, kolegi, školi, Dubrovniku…uživajte u zasluženoj mirovini sa svojom djecom i unucima. Hvala Vam – zapisali su s Baletnog odjela UŠLS.

Pročitajte još

DANI ASTRONOMIJE Promatranje Mjeseca, Saturna, Jupitera i Sunca na Porporeli

Dulist

Zbog Dubrovačke regate zatvara se parking od INA-e do Orsana

Dulist

RESTORAN DUBROVNIK I domaću čeljad i najveće svjetske zvijezde oduševljava otočka gastro oaza

Dulist