Vaše vijesti

[ZAHVALA DPDS-U] Mario Obuljen: ‘Čestitam svim aktivnim sudionicima u očuvanju kulturne baštine’

Pod geslom ‘Dužnost Sloboda 1952. – 2022. Domoljublje Čast!’ se utkaje i ono koje me podučio moj otac Nikša Obuljen koji je kroz život svojim primjerom isticao „Dobro je činiti dobro” te uspjet ćeš neprekidnim usavršavanjem u struci, poštenim radom za opće dobro i znaj da se tako trebamo svi jedni prema drugima ponašati- Dobro i pošteno…Prije svega dozvolite mi da se kako u svoje osobno ime tako i u ime obiteljske firme Tonikom d.o.o. osnovane 1989. godine zahvalim DPDS-u na ukazanom povjerenju te dodijeljenoj prigodnoj medalji onima koji su svojim radom, zalaganjem doprinijeli zaštiti, obnovi i očuvanju spomeničke baštine! – naglasio je u svom pismu naš sugrađanin Mario Obuljen. Prenosimo zahvalu u cijelosti.

Ovim putem ću istaknuti da kulturnu baštinu koja nas okružuje moramo brižno i ponosno čuvati kako bi ju dostojanstveno predali u nasljeđe za dobrobit budućim generacijama!

Povodom ovog za mene posebnog dana moram istaknuti kako bi probudili svijest o važnosti graditeljskog nasljedstva koje smo dobili u ostavštini prošlih generacija, a na nama je da ga brižno čuvamo u ovim materijalističkim i konzumerističkim vremenima kapitalizma dok se većina okreće materijalnim dobrima zanemarujući duhovne vrijednosti koje su utkane u naše temelje civilizirane zajednice.

Čestitam svim aktivnim sudionicima u očuvanju kulturne baštine koju su nam u nasljeđe predali kroz ostavštinu naši graditelji, majstori, umjetnici kao nosioci našeg društva u važnim vremenima dok su se gradili temelji civiliziranog društva koje je mislilo na najslabije te je težilo za dostojanstvenim životom svakog sugrađanina Republike.

U svojih 19 godina rada u struci koliko sam mogao dati struci, Dubrovniku dao sam od srca u svom dosadašnjem radu ali i dalje ću motivirano i predano raditi, doprinositi razvoju a kroz ulogu predsjednika Društva građevinskih inženjera Dubrovnika ću zasigurno uz timski rad društva pridonijeti razvoju struke, povećati njezin dignitet, odgovornost i učinkovitost za dobrobit svih ljudi i budućih generacija!

Pročitajte još

Zbog dotrajalih instalacija dio stanovnika na Boninovu bez interneta i telefona već tjedan dana

Dulist

IZGUBLJENI U PRIJEVODU Kako je ‘hladna plata’ postala ‘cold salary’?

Dulist

‘Ovo je nedopustivo za turistički Dubrovnik, hitno postavite veće kante za smeće!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija