Vaše vijesti

[ZAHVALA DPDS-U] Mario Obuljen: ‘Čestitam svim aktivnim sudionicima u očuvanju kulturne baštine’

[ZAHVALA DPDS-U] Mario Obuljen: 'Čestitam svim aktivnim sudionicima u očuvanju kulturne baštine'

Pod geslom ‘Dužnost Sloboda 1952. – 2022. Domoljublje Čast!’ se utkaje i ono koje me podučio moj otac Nikša Obuljen koji je kroz život svojim primjerom isticao „Dobro je činiti dobro” te uspjet ćeš neprekidnim usavršavanjem u struci, poštenim radom za opće dobro i znaj da se tako trebamo svi jedni prema drugima ponašati- Dobro i pošteno…Prije svega dozvolite mi da se kako u svoje osobno ime tako i u ime obiteljske firme Tonikom d.o.o. osnovane 1989. godine zahvalim DPDS-u na ukazanom povjerenju te dodijeljenoj prigodnoj medalji onima koji su svojim radom, zalaganjem doprinijeli zaštiti, obnovi i očuvanju spomeničke baštine! – naglasio je u svom pismu naš sugrađanin Mario Obuljen. Prenosimo zahvalu u cijelosti.

Ovim putem ću istaknuti da kulturnu baštinu koja nas okružuje moramo brižno i ponosno čuvati kako bi ju dostojanstveno predali u nasljeđe za dobrobit budućim generacijama!

Povodom ovog za mene posebnog dana moram istaknuti kako bi probudili svijest o važnosti graditeljskog nasljedstva koje smo dobili u ostavštini prošlih generacija, a na nama je da ga brižno čuvamo u ovim materijalističkim i konzumerističkim vremenima kapitalizma dok se većina okreće materijalnim dobrima zanemarujući duhovne vrijednosti koje su utkane u naše temelje civilizirane zajednice.

Čestitam svim aktivnim sudionicima u očuvanju kulturne baštine koju su nam u nasljeđe predali kroz ostavštinu naši graditelji, majstori, umjetnici kao nosioci našeg društva u važnim vremenima dok su se gradili temelji civiliziranog društva koje je mislilo na najslabije te je težilo za dostojanstvenim životom svakog sugrađanina Republike.

U svojih 19 godina rada u struci koliko sam mogao dati struci, Dubrovniku dao sam od srca u svom dosadašnjem radu ali i dalje ću motivirano i predano raditi, doprinositi razvoju a kroz ulogu predsjednika Društva građevinskih inženjera Dubrovnika ću zasigurno uz timski rad društva pridonijeti razvoju struke, povećati njezin dignitet, odgovornost i učinkovitost za dobrobit svih ljudi i budućih generacija!

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist