Vaše vijesti

Blagdan Velike Gospe na otoku Mljetu – dostojanstveno i u duhu tradicije!

Na blagdan Velike Gospe održana je Festa u Koritima, na otoku Mljetu s nazivom ” Skriveni mljetski kantuni”. Sve je počelo sa jutarnjom misom u crkvici Svete Marije na brijegu iznad Korita. Mnogi vjernici iz gornjih mljetskih sela , tradicionalno dolaze na misu i mole se za Gospin zagovor.

Poslije mise mještani Korita iznijeli su zdravicu, tradicionalnu mljetsku dobrodošlicu koja se sastoji od slastica i domaćih rakija i likera.

Slavlje se nastavilo u večernjim satima u staroj mlinici uz tradicionalne mljetske delicije, poznate mljetske makarule, ribarski kruh, prikle, i slastice uz domaća vina i likere. Pjevalo se i plesalo do kasno u noć, a goste je zabavljao duo Tarzan & Friend.

Na drugom kraju Mljeta u Nacionalnom parku, misno slavlje se održalo na otočiću Svete Marije u crkvi Gospe od Laga, a u luci Polače pjevala je klapa Kurenat tradicionalne dalmatinske pjesme u kojima su uživali ne samo mještani već i brojni turisti. I tako je Mljet dostojanstveno i tradicionalno proslavio blagdan Velike Gospe.

Jany Hansal

Pročitajte još

Zbog dotrajalih instalacija dio stanovnika na Boninovu bez interneta i telefona već tjedan dana

Dulist

IZGUBLJENI U PRIJEVODU Kako je ‘hladna plata’ postala ‘cold salary’?

Dulist

‘Ovo je nedopustivo za turistički Dubrovnik, hitno postavite veće kante za smeće!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija