Vaše vijesti

Blagdan Velike Gospe na otoku Mljetu – dostojanstveno i u duhu tradicije!

Na blagdan Velike Gospe održana je Festa u Koritima, na otoku Mljetu s nazivom ” Skriveni mljetski kantuni”. Sve je počelo sa jutarnjom misom u crkvici Svete Marije na brijegu iznad Korita. Mnogi vjernici iz gornjih mljetskih sela , tradicionalno dolaze na misu i mole se za Gospin zagovor.

Poslije mise mještani Korita iznijeli su zdravicu, tradicionalnu mljetsku dobrodošlicu koja se sastoji od slastica i domaćih rakija i likera.

Slavlje se nastavilo u večernjim satima u staroj mlinici uz tradicionalne mljetske delicije, poznate mljetske makarule, ribarski kruh, prikle, i slastice uz domaća vina i likere. Pjevalo se i plesalo do kasno u noć, a goste je zabavljao duo Tarzan & Friend.

Na drugom kraju Mljeta u Nacionalnom parku, misno slavlje se održalo na otočiću Svete Marije u crkvi Gospe od Laga, a u luci Polače pjevala je klapa Kurenat tradicionalne dalmatinske pjesme u kojima su uživali ne samo mještani već i brojni turisti. I tako je Mljet dostojanstveno i tradicionalno proslavio blagdan Velike Gospe.

Jany Hansal

Pročitajte još

UDRUGA DIVLJA LIGA VATERPOLO ‘Odvaljena oznaka kupališta Biskupija’

Dulist

ZAHVALA NAŠIM LIJEČNICIMA ‘Niti jednom nisam osjetila nervozu, oduševili su me profesionalnošću i toplim riječima!’

Dulist

Obalila se pala u Trstenome. Pripada T-Comu, mještani apeliraju, odgovora – nema!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija