Aktualno

Zahtjevi za proglašenje elementarne nepogode

Zahtjevi za proglašenje elementarne nepogode

Župan dubrovačko-neretvanki obišao je danas dolinu Neretve kako bi se upoznao s razmjerima štete i problemima s kojima se susreću lokalne vlasti.

Župan je najprije u pratnji gradonačelnika Opuzena Iva Mihaljevića i načelnika Općine Slivno Smiljana Mustapića obišao ove dvije jedinice lokalne samouprave. Prometnice na području Opuzena i Slivna su očišćene od snijega i život funkcionira normalno.

No, na plastenicima i nasadima mandarina uslijed nevremena nastale su velike štete. Potom je obišao Metković, u kojemu je napadalo najviše snijega, te se tamo upoznao sa svime što gradska uprava radi kako bi spriječila probleme u takvim vremenskim uvjetima.

Također, župan je razgovarao i s gradonačelnikom Ploča Krešimirom Vejićem koji ga je upoznao s problemom opskrbe grada električnom energijom. Djelatnici HEP-a rade na otklanjanju problema koji je Ploče ostavio bez struje po drugi put u nekoliko proteklih dana.

S ostalim načelnicima općina u dolini Neretve župan je razgovarao telefonom. Čelnici gradova i općina u Neretvi pohvalili su županu rad Dubrovnik cesta koje održavaju državne i županijske ceste u Neretvi, a župan je načelnike i gradonačelnike pohvalio zbog napora uloženog u održavanje lokalnih cesta i svega onoga što su učinili proteklih nekoliko dana.

Jedinice lokalne samouprave u kojima su nastale velike štete na poljoprivrednim površinama najavile su  slanje zahtjeva za proglašenje elementarne nepogode.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist