Kultura

Zagrebačko predstavljanje Napretka

Nakon uspješnog dubrovačkog predstavljanja sinoć je i u Zagrebu, u Napretkovom kulturnom centru, predstavljena knjiga Povijest hrvatskoga kulturnog društva Napredak u Dubrovniku.

Na predstavljanju je, uz zagrebačku publiku, nazočio i veliki broj Dubrovkinja i Dubrovčana, predstavnici Društva Dubrovčana i prijatelja dubrovačke starine, bivši i sadašnji Napretkovi stipendisti te ugledni predstavnici kulturnog i javnog života u Zagrebu.
Knjigu su predstavili dr. sc. Zdravko Dizdar, dr. sc. Tomislav Dubravac i autor Ivan Viđen, diplomirani povjesničar umjetnosti, a svojim izvrsnim glazbenim nastupom večer su uljepšali sopranistica mr. sc. Željka Predojević, Dubrovkinja sa zagrebačkom adresom, uz klavirsku pratnju mr. sc. Davora Ljubića.
HKD Napredak – Dubrovnik ovime je nastavio uspješan niz svojih ovogodišnjih aktivnosti, a kao zadnja ovogodišnja aktivnost najavljena je glazbena poslastica – Dobrotvorni koncert klapa u Revelinu, u nedjelju 11. prosinca, na kojemu će nastupiti trenutno ponajbolje klape u Hrvatskoj – klape Šufit, dubrovačka ženska klapa Fortuna te mješovita klapa Signum.
Kao i do sada, čisti prihod s ovoga koncerta ide u Fond za stipendiranje darovitih studenata slabijeg imovnog stanja.

Pročitajte još

NAJLJEPŠI DAR ZA ROĐENDAN VELIKOG SLIKARA Bukovčevi ‘Konavoski tkalci’ vratili se doma

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 167 godina rođen Vlaho Bukovac

Dulist

Mladi glazbenici Barbara Ćorak i Ivo Baule održat će koncert u čast Vlahu Bukovcu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija