Kultura

Zagrebačko predstavljanje Napretka

Zagrebačko predstavljanje Napretka

Nakon uspješnog dubrovačkog predstavljanja sinoć je i u Zagrebu, u Napretkovom kulturnom centru, predstavljena knjiga Povijest hrvatskoga kulturnog društva Napredak u Dubrovniku.

Na predstavljanju je, uz zagrebačku publiku, nazočio i veliki broj Dubrovkinja i Dubrovčana, predstavnici Društva Dubrovčana i prijatelja dubrovačke starine, bivši i sadašnji Napretkovi stipendisti te ugledni predstavnici kulturnog i javnog života u Zagrebu.
Knjigu su predstavili dr. sc. Zdravko Dizdar, dr. sc. Tomislav Dubravac i autor Ivan Viđen, diplomirani povjesničar umjetnosti, a svojim izvrsnim glazbenim nastupom večer su uljepšali sopranistica mr. sc. Željka Predojević, Dubrovkinja sa zagrebačkom adresom, uz klavirsku pratnju mr. sc. Davora Ljubića.
HKD Napredak – Dubrovnik ovime je nastavio uspješan niz svojih ovogodišnjih aktivnosti, a kao zadnja ovogodišnja aktivnost najavljena je glazbena poslastica – Dobrotvorni koncert klapa u Revelinu, u nedjelju 11. prosinca, na kojemu će nastupiti trenutno ponajbolje klape u Hrvatskoj – klape Šufit, dubrovačka ženska klapa Fortuna te mješovita klapa Signum.
Kao i do sada, čisti prihod s ovoga koncerta ide u Fond za stipendiranje darovitih studenata slabijeg imovnog stanja.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist