Sport

ZAGREBAČKA PREMIJERA FILMA O MIHOVILU ŠPANJI ‘Ovo je moja nova medalja posebnog sjaja’

ZAGREBAČKA PREMIJERA FILMA O MIHOVILU ŠPANJI 'Ovo je moja nova medalja posebnog sjaja'

Zagrebačka publika, a među njima i Dubrovčani sa zagrebačkom adresom, večeras je premijerno pogledala dokumentarni film ‘Skrivena strana medalja’ o proslavljenom dubrovačkom paraolimpijcu Mihovilu Španji.

-Ovo je moja nova medalja posebnog sjaja zahvaljujući cijeloj ekipi koja je radila na realizaciji filma. Redateljica i producentica Antonia Dubravka Carnerud, direktor fotografije i montažer Mišo Sorić zajedno sa Žarkom Dragojevićem koji je bio zadužen za glazbu u filmu, napravili su ogroman posao i najveće zasluge pripadaju upravo njima. Hvala svima drugima koji su na bilo koji način bili naša snaga i potpora u pravom smislu te riječi. Ekskluzivna prava na korištenje glazbe u filmu dogovorena su sa slavnim kompozitorom Zackom Hemseyem, koji je napravio glazbu za trailer serijala “Igre prijestolja”. Za koji dan imat ćemo i našu dubrovačku premijeru. Film priča moju priču, nadam se da će svatko moći pronaći i prepoznati sebe u mojem svjedočanstvu. Ako ovaj film promijeni samo jednu osobu koja ga bude gledala i pomogne joj srušiti stereotipe prema osobama s invaliditetom, smatrat ću ga uspješnim! – napisao je Španja na Facebooku nekoliko sati uoči večerašnje premijere.
Dubrovačka publika dokumentarac će moći pogledati u petak, 2. rujna u kinu Jadran s početkom u 20 sati.

-Film prati život Mihovila Španje, plivača koji je u dobi od šest mjeseci obolio od dječje paralize, a koji sa 26 medalja osvojenih na svjetskim i europskim prvenstvima te na Paraolimpijskim igrama nosi titulu najtrofejnijeg hrvatskog sportaša.

Ovo je prvenstveno njegova priča – od djetinjstva pa do današnjeg dana kada se kroz svoja unutarnja razmišljanja osvrće na vrijeme koje je prošlo, ali izražava i svoja mišljenja o situaciji u sportu, o politici oko sporta, o životu mladih danas, o obitelji, kao i o svojim strahovima te moralnim i drugim vrijednostima u koje vjeruje. Film je strukturiran kroz nekoliko vremenskih i narativnih linija koje se međusobno isprepliću, a sama priča je uokvirena kroz Mihovilova današnja razmišljanja i osjećaje vezane uz proces teške prilagodbe na život nakon prestanka bavljenja profesionalnim sportom – istaknuto je u najavi zagrebačke premijere na stranicama Hrvatskog audiovizualnog centra.

Foto: Facebook

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist