Županija

‘ZAGREB NERETVI, NERETVA ZAGREBU’ U metropoli naši proizvođači uspješno plasiraju mandarine

'ZAGREB NERETVI, NERETVA ZAGREBU' U metropoli naši proizvođači uspješno plasiraju mandarine

U organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Zagreba u metropoli je tijekom vikenda započela manifestacija ‘Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu’.

Manifestacija koja ima za cilj pomoći u plasmanu mandarina neretvanskim proizvođačima putem štandovske prodaje, održava se na devet lokacija u gradu Zagrebu (Trg bana Josipa Jelačića, Preradovićev trg, Trg kralja Tomislava, Kvaternikov trg, Heinzelova-Kvaternikov trg, okretišta tramvaja Savski most, Ljubljanica, Dubrava i Črnomerec) i traje do 18. studenoga.

Sama manifestacija ‘Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu’ dio je velike inicijative Dubrovačko-neretvanske županije kojom se neretvanskim proizvođačima u suradnji s Leader mrežom Hrvatske i Udrugom gradova Republike Hrvatske, nastoji osigurati samostalan plasman mandarina na javnim površinama gradova i općina diljem Hrvatske.

Zahtjevu za ustupanjem javne površine našim proizvođačima odazvali su se i gradovi Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedjelja, Duga Resa, Ozalj, Novalja, Skradin, Kaštela, Drniš, Zadar, Kraljevica, Novi Vinodolski te dvije Lučke uprave u gradovima Dubrovnik i Rab. Od općina u Republici Hrvatskoj odazvale su se Nova Rača, Zrinski Topolovac, Velika Pisanica iz Bjelovarsko-bilogorske županije, Selnica, Strahoninec, Štrigova i Sveta Marija iz Međimurske županije, Gradec, Orle i Dubravica iz Zagrebačke županije, Kamanje iz Karlovačke, Jasenice, Novigrad i Zemunik Donji iz Zadarske županije, Vrbovsko i Kostrena iz Primorsko-goranske županije, Babina Greda, Nijemci, Cerna, Gradište i Erdut iz Vukovarsko-srijemske županije, te Ernestinovo i Semeljci iz Osječko-baranjske županije.

Pročitajte još

PRIDRUŽITE SE Trening prepoznavanja ptica na Neretvi

Dulist

[FOTO] MODELARSKA LIGA Županijsko natjecanje mladih tehničara

Dulist

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist