Aktualno

Zadovoljni razvojem sezone

Turistička sezona čijem je produženju ove godine na ruku išlo toplo i sunčano vrijeme tijekom rujna koje se nastavilo i početkom listopada odlične rezultate polučila je i u Konavlima. U Turističkoj zajednici Općine Konavle direktor Frano Herendija ne krije zadovoljstvo ostvarenim rezultatima. 

Iako govori, „uvijek može bolje“.

– Tome treba težiti jer jedino tako ćemo napredovati – kazao je Herendija.
Inače, na području Turističke zajednice Općine Konavle u rujnu je ostvareno više od 73 tisuće noćenja, točnije 73 374 noćenja. U odnosu na rujan protekle godine to je porast od 4 posto u broju noćenja.
– U tom ukupnom broju kroz rujan veliku većinu noćenja ostvarili su gosti iz inozemstva, gotovo 72 tisuće dok je nešto više od tisući i četiri stotine noćenja ostvareno dolascima domaćih gostiju – ispričao je direktor TZ Općine Konavle Frano Herendija.

Tijekom cijele godine do konca rujna na području TZ Općine Konavle ostvareno je ukupno 449 tisuća noćenja (1 posto više nego lani u istom razdoblju), a i u tom broju pretežno je riječ o stranih turista s udjelom više od 438 tisuća, dok su domaći gosti ostvarili 10 i pol tisuća noćenja.

– Od siječnja do početka listopada po vrstama smještaja najviše noćenja ostvareno je naravno u hotelima, nešto više od 328 tisuća dok je u privatnom smještaju zabilježeno nešto više od 107 tisuća noćenja dok je u kampovima ta brojka gotovo 10 tisuća – kazao je Herendija.

Po državama iz kojih su turisti dolazili u Konavle, najveći broj noćenja ostvarili su Francuzi (72 238) i Britanci (72 132), zatim Rusi (53 437), Nijemci (45 355) te Belgijanci (29 931).
Trend blagog rasta u broju noćenja očekuje se i tijekom listopada kao i do kraja godine.
– Planirane rezultate svakako ćemo ostvarit – zaključio je direktor TZ Općine Konavle Frano Herendija.

Pročitajte još

Crnogorski premijer: Pronašli smo opremu ukradenu tijekom napada na Dubrovnik

Dulist

ZAŠTO SE DUGO ČEKA ZA IZVADITI KRV? Iz bolnice navode razloge stvaranja velikih gužvi

Dulist

ATLANT POLIKLINIKA Pobrinite se za svoje srce

Dulist