Županija

ZADOVOLJNI PROIZVOĐAČI I KUPCI Uspjeh Inicijative Dubrovačko-neretvanske županije za bolji plasman mandarina

ZADOVOLJNI PROIZVOĐAČI I KUPCI Uspjeh Inicijative Dubrovačko-neretvanske županije za bolji plasman mandarina

U organizaciji Dubrovačko-neretvanske već mjesec dana je u tijeku Inicijativa samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske.

Inicijativa s jedne strane uključuje proizvođače mandarina iz doline Neretve, a s druge strane jedinice lokalne samouprave u RH, preko kojih se dolazi do krajnjih kupaca. Provodi se u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske i Udrugom gradova RH u vidu prodaje s kombija ili kamiona.

Pozivu Dubrovačko-neretvanske županije odazvalo se preko pedeset OPG-ova i preko četrdeset jedinica gradova i općina koji službenim odobrenjima ustupaju javne površine iz svoje nadležnosti našim proizvođačima mandarina, u cilju što većeg plasmana mandarina putem direktne prodaje na domaćem tržištu.

U okviru ove Inicijative u tijeku je manifestacija ‘Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu’ gdje dvadeset pet proizvođača mandarina iz doline Neretve plasira svoje proizvode na devet atraktivnih lokacija u gradu Zagrebu, putem štandovske prodaje.

Ova rastuća Inicijativa iz dana u dan svjedoči o pozitivnim iskustvima s terena. S jedne strane imamo zadovoljne proizvođače kojima je pružena prilika da u direktnom načinu prodaje, po dobrim cijenama, plasiraju prvoklasne proizvode mandarina. S druge strane imamo zadovoljne kupce diljem Hrvatske koji u ovom načinu kupnje ne samo da konzumiraju kvalitetne proizvode mandarina već u direktnom kontaktu s proizvođačima, možda po prvi puta, imaju priliku čuti priču o uzgoju, zaštiti i berbi mandarina iz doline Neretve, što ovoj Inicijativi prilaže i dodatnu promidžbenu vrijednost.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist