Zanimljivosti

ZADNJA TURNEJA DVOJCA 2CELLOS Šulić: Ovo je pravi trenutak za oproštaj

blank

Hrvatski violončelistički dvojac 2Cellos završio je u subotu navečer nastupe po Španjolskoj u sklopu svoje oproštajne turneje nakon koje će Luka Šulić i Stjepan Hauser krenuti u svoje individualne projekte jer im je, kako donosi N1, ponestalo materijala za snimanje’.
-Osjećamo da je ovo pravi trenutak da se oprostimo kao duo jer se nalazimo na svojoj najvišoj razini. Bolje se oprostiti kada si gore nego kada si dolje – izjavio je 35-godišnji Šulić u intervjuu za novine La Vanguardia.
-Smatramo da smo tijekom ovih više od deset godina puno toga postigli pa je sada došlo vrijeme za prelazak na drugačije projekte koje ima svaki od nas kao glazbenik i osoba – dodao je.
Duo 2Cellos nastao je 2011. godine kada su Šulić i Hauser, bivši polaznici Muzičke akademije u Zagrebu, nakon dugogodišnjeg sviranja klasične glazbe na violončelima obradili pjesmu “Smooth Criminal” Michaela Jacksona. Obradom rock i pop pjesama održavali su koncerte po svijetu, a 2018. godine su uoči finala nogometne Lige prvaka odsvirali himnu tog natjecanja na stadionu u Kijevu.
-Naše predstave su prekrasne, velike. Sigurno da individualno više nikada nećemo proživjeti takvo iskustvo, to ‘ludilo’ rock&rolla. No više nemamo materijala za snimanje, a i također nije preostalo puno kompozicija koje bi dobro zvučale na violončelu. Teško je stoga postići nešto novo – objasnio je Šulić.
Duo je dosad izdao 6 studijskih albuma.
-Naravno da bi smo mogli nastaviti održavati ovakve spektakle kao 2Cellos, jer ih obožavamo, ali osjetili smo da je trenutak da se naši putevi raziđu te počnemo raditi nešto novo prije nego što kao umjetnici upadnemo u određenu rutinu – istaknuo je.
O oproštajnoj turneji razmišljaju već dvije, tri godine, no odgodili su je zbog pandemije koronavirusa.
U ponedjeljak će 2Cellos održati koncert u Zagrebu, što bi im trebao biti posljednji nastup u Hrvatskoj.

Pročitajte još

SMARAGDNI ECO FILM FESTIVAL 16. izdanje otvara se na Korčuli!

Dulist

SEALIVE Izložba bioplastike za morsku i kopnenu primjenu

Dulist

VAŽNA OBLJETNICA Na današnji dan osnovan je Odred naoružanih brodova

Dulist