Vaše vijesti

ZABRINUTA GRAĐANKA Nemar na autobusnoj stanici

ZABRINUTA GRAĐANKA Nemar na autobusnoj stanici

Na našu je readakcijsku adresu pristiglo pismo zabrinutosti naše sugrađanke povodom izgleda autobusnog stajališta u Ulici Žrtava s Dakse.

Donosimo ga u cijelosti:

Poštovani gospodine Gradonačelniče Franković,

pišem Vam kao zabrinuta građanka našeg grada koji se diči svojom ljepotom i koji svake godine posjećuje sve veći broj turista.

Ovim putem želim Vam ukazati na stanje i izgled jednog autobusnog stajališta u Ulici Žrtava s Dakse (‘na dnu Rašice’ odmah preko puta stambenog kompleksa Dvori) radi čega Vam u prilogu šaljem i fotografije.

Po mom saznanju, ovo je jedino, ili jedno od rijetkih autobusnih stajališta u našem gradu koje nije uređeno, odnosno koje nema nadstrešnicu i/ili klupu za starije ljude, a istovremeno je i jedno od autobusnih stajališta koje radi blizine Uvale Lapad, Dvora i mnogobrojnih hotela svakodnevno posjećuju i koriste stotine građana i turista.

Molim Vas da uzmete u obzir da priložene fotografije ne predstavljaju ‘najgoru sliku’ jer se vrlo često betonski blokovi mogu naći ‘razbacani’ na nogostupu (pretpostavljam da ih ljudi pomaknu da bi sjeli na njih), a ponekad među tim betonskim blokovima bude i manjeg ili većeg otpada, opušaka i raznoraznog drugog smeća, koje nemarni pojedinci ‘sakriju’ u ili između betonskih blokova.

Jasno mi je da su sami betonski blokovi posljedica imovinsko-pravnog spora u kojem Grad Dubrovnik nije stranka, ali isto tako smatram da je Grad Dubrovnik (i javno-pravna tijela i osobe pod kontrolom Grada Dubrovnika) obvezan brinuti se o cesti, nogostupu i urednosti istih, kao i o otklanjanju moguće opasnosti s ceste ili nogostupa. Upravo zato (i zato jer smatram da predmetni betonski blokovi predstavljaju potencijalnu opasnost za građane i turiste) se nadam da snagom svog autoriteta i eventualnim zahtjevom za donošenje adekvatne privremene mjere pred nadležnim sudom možete poduzeti primjerene korake kako bi se stanje i izgled autobusnog stajališta u Ulici Žrtava s Dakse promijenilo na bolje – na korist Vama i svim građanima i turistima našeg grada.

U nadi da ćete poduzeti sve potrebne radnje, ostajem,

S poštovanjem,

Ljubica Krnic

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist