Aktualno

ZABAVA JE U KONOBI VERANDA! Raspjevana i ukusna humanitarna akcija Mirka i Maje okupila veselo mnoštvo

veranda 24 sata bez kompromisa 1

Ljubav, emocije i pozitivna energija u subotu su prepalavili Štikovicu. Naime, u svojoj konobi Veranda Maja i Mirko Andrić kuhaju 24 sata bez kompromisa. To je ujedno i naziv njihove humanitarne akcije koju organiziraju već drugu godinu zaredom. Cilj je prikupiti sredstva za opremanje Odjela pedijatrije OB Dubrovnik što su prepoznali brojni naši sugrađani. Počeli su stizati još oko podneva kako bi uživali u svom besplatnom obroku te donirali koliko su u mogućnosti svrsi izazova kojeg su si Maja i Mirko nesebično postavili.

– Krenuli smo jutros u šest. Sa suncem došli su ljudi. Imamo i glazbu. Uhvatila nas je panika oko 12 sati kad su počeli dolaziti jedno za drugim. Mirko mi je rekao kreni mijesi uštipke. Sretna sam jer smo uspijeli ispraviti sve što smo si prošle godine zamjerili. To nisu neke greške, već smo vidjeli prostora za napredak. Lakše je naručiti obrok i nama raditi. Sve smo uspjeli iskomunicirati. Svi su se udružili i zahvalna sam na tome. Toliko mjesta ima u ovom Gradu za napraviti nešto lijepo i dati svoj obol kako bi on bio bolje mjesto za život – rekla je Maja Andrić i u smijehu poručila da će se nakon njih kao prošlogodišnjih pojednika DuListovog natječaja za Pozitivca godine, kandidati u 2019. trebati dobro potruditi da zarade tu laskavu titulu.

Među mnogim posjetiteljima našli su se bivši kapetan Hajduka, nogometaš Zvonimir Deranja s obitelji, potom Dživo Brčić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika i drugi.

– U konobi su svi nabrijani, željni su da skupimo što više novaca kako bi mogli razveseliti sve mame koje će dočekati svoje bebe u OB Dubrovnik – dodao je Mirko Andrić.

Podsjetimo, lani su bračni par Anrić akcijom ’24 sata bez kompromisa’ uspjeli prikupiti 36.550 kuna čime su kupljena čak dva CTG uređaja za potrebe dubrovačke bolnice. Riječ je o uređaju koji se koristi u rađaoni kod trudnica u svrhu praćenja otkucaja bebinog (fetalnog) srca i kontrakcija maternice (trudova). Svoju potporu objedivanjem u njihovoj konobi s najmilijima podršku ovoj hvalevrijednoj inicijativi dao je i ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić.

– Zahvaljujem se Mirku i Maji koje poznajem već 10-ak godine. Samoinicijativno su sve organizirali, a u korist trudnica i najmlađih pacijenata OB Dubrovnik. Prošle godine su kupljena dva uređaja, a ove to ovisi o iznosu skupljenih sredstava. Ako uspijemo nabavit ćemo monitor za praćenje vitalnih funkcija. Dakle, ono što nam zaista treba. Andrići su najbolji primjer kako opušteno odraditi jednu humanitarnu akciju – poručio je ravnatelj Bekić.

Akcija ’24 sata bez kompromisa’ traje čitavu subotu te nedjelju do 6 sati u jutro. Dragi čitatelji, požurite jer još uvijek stignete i vi biti dio ove prekrasne priče!

Pročitajte još

FESTIVALI, RADIONICE, POP-UP DOGAĐAJI Predstavljen projekt ‘TUI Colourfull Cultures Croatia’

Dulist

Idu li studij i sport ruku pod ruku? Saznajte od vrhunskih dubrovačkih sportaša!

Dulist

DIVNA VIJEST Osnovna škola Montovjerna nosit će ime Luko Paljetak

Dulist