Županija

ZA SVAKOGA PONEŠTO Dan je kao stvoren za provesti ga u Konavlima

konavle agroturizam 1

Nedjelja je kao stvorena za provesti je na svježem zraku, a bogat progam očekuje vas danas u Konavlima na manifestaciji ‘Proljeće u Konavlima’.

Agroturizam Konavle danas u u 14:00 sati organizira pješačko-edukacijsku šetnju ‘Ćirovom stazom’. Bit će to vođena tura Vojski Do – Mihanići – Vojski Do, gdje će svi sudionici čuti zanimljivu priču o gradnji željeznice, a potom slijedi i osvježenje u Mihanićima. Predviđeno vrijeme trajanja ove šetnje je 2 sata, a ista će osim edukativnog biti i ekološkog karaktera.

A za one koji bi se rado pridružili, ali se dvoume jer misle da je, zbog položaja Vojskog Dola i Mihanića, povratak teži, iz Agroturizma govore da nije. Nagib štreke je svega 2 stupnja i cijelo vrijeme ćete imati osjećaj da hodate po ravnome. Ova šetnja je za svakoga!

Istoga dana Agroturizam Konavle u suradnji s BK Konavle, s početkom u 16:00 sati ispred samostana sv. Vlaha u Pridvorju, organizira natjecateljsko-taktičku biciklističku utrku ‘Istraži Konavle’. Zanimljiv koncept u kojoj natjecateljske ekipe, od po tri člana, imaju za cilj u što kraćem vremenu doći do što više konavoskih agroturizama, koji sudjeluju u organizaciji utrke, sakupiti autohtone proizvode te ih donijeti na bazno mjesto, ispred samostana sv. Vlaha u Pridvorju.

Kartu sa označenim agroturizmima dobivaju natjecatelji pola sata prije početka utrke dok rute do označenih mjesta svaka ekipa određuje sama. Utrka je prilagođena za dvije kategorije natjecatelja: rekreativce i profesionalce.

U 18:00 sati  slijedi nastavak druženja, ispred samostana sv. Vlaha u Pridvorju, a svoj izlet u Konavle možete upotpuniti i posjetom agroturizama i vinara Konavala koji 6. svibnja. 2018. otvaraju svoja vrata!

-Stoga, rezervirajte svoje mjesto, dođite i doživite bogatu ponudu ruralnog turizma Konavala i konavosku baštinu. Upoznajte domaćine te uživajte u Proljetnom menu konavoskih agroturizama, izvrsnim vinima i brojnim aktivnostima! – pozivaju iz Agroturizma Konavle.

Pročitajte još

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist