Grad

Za sufinanciranje nabave udžbenika za srednje škole možete se prijaviti do kraja mjeseca

Za sufinanciranje nabave udžbenika za srednje škole možete se prijaviti do kraja mjeseca

Rok za zaprimanje zahtjeva za financiranje nabavke udžbenika za učenike srednjih škola ističe u subotu, 31. listopada 2020., podsjećaju iz nadležnog Upravnog odjela obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika.

Grad Dubrovnik i ove godine sufinancira kupnju udžbenika u iznosu do 1.000 kuna, za što je u ovogodišnjem proračunu bilo planirano 600 tisuća kuna. Novim rebalansom proračuna koji je bio na dnevnom redu posljednje sjednice Gradskog vijeća 5.listopada taj iznos je uvećan za 200 tisuća kuna, a u konačnici će za ovu namjenu biti izdvojeno 800 tisuća kuna.

Zahtjev je potrebno dostaviti na propisanom obrascu nadležnom upravnom odjelu, a uz njega je potrebno priložiti: originalni račun za kupnju udžbenika, potvrdu o redovitom pohađanju srednje škole i potvrdu o prebivalištu na području Grada za oba roditelja, ne stariju od 6 mjeseci.

Više informacija i obrazac za prijavu može se pronaći ovdje.

Jedna je to od mjera kojima gradska uprava potpomaže kućni budžet roditelja osnovnoškolaca i srednjoškolaca koji pohađaju škole na području Grada. Za školsku godinu 2020./2021., Grad Dubrovnik je osigurao 1,5 milijuna kuna za radne bilježnice, tehničke kutije i likovne mape.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist