Grad

ZA NEŠTO VIŠE OD MJESEC DANA Ribarnica se vraća na Peskariju

ZA NEŠTO VIŠE OD MJESEC DANA Ribarnica se vraća na Peskariju

Ribarnica unutar stare gradske jezgre, jedan od vrijednih resursa koji je četiri godine propadao, otvorit će svoja vrata na Peskariji za nešto više od mjesec dana.

Po dobivanju suglasnosti i smjernica od Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, tijekom prosinca 2018. godine započelo je izvođenje građevinsko – obrtničkih radova na sanaciji i obnovi. Ribarnica će biti uređena na način da će biti ispunjeni svi zahtjevi koji se odnose na infrastrukturu objekta za djelatnost ribarnice temeljem propisa Europske unije o higijeni hrane.

-Početak rada Ribarnice nakon obnove poboljšat će kvalitetu života građana koji žive i rade u starom Gradu, ali i revitalizirati prostor unutar zidina koji previše promatramo kroz turizam, a premalo kao mjesto gdje su se nekada glasnije čuli dječji koraci i žamor gospođa i gospara. Tvrtka Sanitat Dubrovnik d.o.o. će puštanjem Ribarnice u ponovni rad povećati i svoje prihode od tržnica te ta sredstva dalje ulagati poboljšanje kvalitete života i oživljavanje javnih prostora u službi naših sugrađana – izjavio je Tomislav Tabak, direktor tvrtke Sanitat Dubrovnik d.o.o.

Ribarnica je služila ribarima s područja stare gradske jezgre i omogućavala im da svoju ribu prodaju odmah nakon ulova, na svoje, ali i zadovoljstvo njihovih kupaca. Prestankom njezina rada, građani su izgubili vrijedan segment u životu te su Grad Dubrovnik i tvrtka Sanitat upravo u tome prepoznali potrebu da se reagira i Ribarnicu vrati u funkciju. Nakon obnove, ona će ponovno preuzeti nekadašnju ulogu, vratiti stari sjaj i omogućiti građanima koji žive u staroj gradskoj jezgri, ali i njezinim posjetiteljima, lakši pristup svježoj i kvalitetnoj ribi.

-Uređenje Peskarije jedan je u nizu gradskih projekata koji imaju za cilj podizanje kvalitete življenja unutar povijesne jezgre Grada – rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Grad Dubrovnik nastavlja i dalje provoditi mjere revitalizacije Grada, a jedna od njih je svakako i povratak i očuvanje tradicijskih, deficitarnih, obiteljskih, proizvodnih i uslužnih obrta. U Dubrovniku trenutno djeluje 30 obrtnika koji iz gradskog proračuna svaki mjesec dobivaju dvije tisuće kuna poticaja, među kojima su proizvođači suvenira, restaurator namještaja, obućar i meštar za popravke kožnih predmeta, zlatari, filigrani i juveliri, elektroinstalater i krojačica.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist