Aktualno

ZA IZNIMAN DOPRINOS Plaketa Sveučilišta u Mostaru uručena Marinu Ivanoviću

ZA IZNIMAN DOPRINOS Plaketa Sveučilišta u Mostaru uručena Marinu Ivanoviću

Dubrovčanin Marin Ivanović, voditelj Sveučilišne galerije, dobitnik je Plakete Sveučilišta u Mostaru za izniman doprinos razvoju i promociji Sveučilišta. Plaketa mu je dodijeljena povodom 46. obljetnice ove visokoobrazovne ustanove.
Tijekom svoga dosadašnjeg rada, objašnjeno je, Sveučilišna galerija je postala relevantan čimbenik u regionalnim okvirima zbog izvrsnosti izložbenog programa i suradnjama s važnim institucijama, brojnim pedagoškim programima, predstavljanjima knjiga i gostujućim predavanjima. Galerija je izgradila svoju umjetničku zbirku, formirala knjižnicu s preko 1600 naslova, pokrenula program samostalnih izložbi umjetnika iz BIH u Hrvatskoj, a odabrana je predstavljati BIH na Venecijanskom bijenalu 2024. godine s umjetničkim projektom ‘Mjera mora’ Stjepana Skoka.
Marin Ivanović je pokrenuo i vodi međunarodni znanstveno-istraživački projekt ‘Hrvatska moderna umjetnost u Bosni i Hercegovini u europskom kontekst’, pokrenuo je specijaliziranu Biblioteku Ars et artifex u kojoj je do sada uredio četiri knjige te je pokrenuo i vodi godišnju Međunarodnu konferenciju o kršćanskoj umjetnosti Ars sacra, jedinstvenu u jugoistočnoj Europi. Prošle je godine primljen u članstvo Europskog kulturnog parlamenta (ECP) koje okuplja lidere regionalnih kulturnih praksi.

Foto: Facebook/Marin Ivanović

Pročitajte još

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u utorak?

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Anja Grabovac o glazbi, suradnji s Eugenom na pjesmi ‘Tišine’…

Maria Prkut

Korčulanin Ivan Salečić nastupio u kvizu Potjera

Dulist