Aktualno

ZA GRAD HEROJ Dubrovnik dva dana svijetli za Vukovar

ZA GRAD HEROJ Dubrovnik dva dana svijetli za Vukovar

Dubrovnik će dva dana za redom paliti svijeće u znak sjećanja na žrtvu Vukovara. Ovog ponedjeljka, 17. studenog, paljenju svijeća i ovog se puta pridružuju mladi Župe sv. Petra – Boninovo.

– Događaj ćemo obilježiti u ponedjeljak, 17. studenog, dan uoči pada Grada heroja. Okupit ćemo se ispred crkve sv. Petra na Boninovu u 20.15 sati, odakle ćemo svi zajedno u povorci, u 20.30, krenuti u Vukovarsku ulicu gdje ćemo molitvom i paljenjem svijeća odati zasluženu počast i zahvalnost hrabrom hrvatskom gradu. Svakako donesite svijeće sa sobom i ne dopustite da se zaboravi Vukovar te da se ugasi sjećanje na ne tako daleku prošlost. Oni koji nemaju svijeće, imat će mogućnost uzeti iste kod crkve sv. Petra, uz dobrovoljni prilog – poručuju mladi iz Župe sv. Petra s Boninova.

S druge strane,  Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Dubrovačko-neretvanske županije povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, organizira paljenje svijeća ispred crkve sv. Vlaha i uzduž Vukovarske ulice u utorak 18. studenoga u vremenu između 17:30 i 18:15 sati.

U spomen na sve sudionike obrane Vukovara, svijeće će zapaliti učenici dubrovačkih osnovnih i srednjih škola i njihovi profesori.

Sveta misa za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile u srpskoj agresiji na Vukovar služit će se u dubrovačkoj Katedrali u utorak 18. studenoga u 18 sati.

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist