Aktualno

Za Dubrovnik izdano narančasto upozorenje, budite na oprezu zbog vjetra!

Zbog jače promjene vremena, Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveno i narančasto upozorenje na vjetar. Za sutra, 28. ožujka izdano je crveno upozorenje na vjetar za Velebitski kanal i srednju Dalmaciju te narančasto upozorenje za područje riječke i splitske regije, Kvarnera i Kvarnerića te sjeverne i južne Dalmacije.

-Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom. Također, budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila. Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu navodi se na stranicama Ravnateljstva civilne zaštite.

 

Foto: DHMZ 

Pročitajte još

PROGNOZA ACCUWEATHERA Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist

[FOTO] Skoro 30 vatrogasaca sudjelovalo u vježbi na Donjem Brgatu

Dulist

Promocija ljepota Hrvatske i Dubrovnika kroz Vlogfest

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija